Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
7,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:545957
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 03.02.2021.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Secinājumi.
Ko jaunu apguvāt, izstrādājot šo darbu? Izstrādājot šo darbu es iepazinos ar dažādu starojumu avotu emisijas spektriem, absorbcijas spektriem, izprotu to izcelsmi, saistību ar vielas uzbūvi un to pielietojumu vielu atpazīšanā.
Vai darba uzdevumi un jautājumi bija saprotami? Nevaru pateikt, kā visi uzdevumi bija saprotami, ļoti daudz info bija jāmeklē internetā un darbs aizņem ļoti daudz laika.
Kā darbu varētu uzlabot? Lai uzlabot ne tikai darbu, bet arī to saprotamību, to būtu labāk taisīt universitātē, nevis Online režīmā.
Jūsu papildu secinājumi.
Spektroskopija ir plaši pielietota pētniecības metode. Ar spektroskopijas metodēm var tikt iegūta visbagātākā informācija par vielas uzbūvi. Tā, piemēram, izmantojot spektroskopijas analīzi zvaigžņu pētniecībā, no zvaigznes izstarotās gaismas ir iespējams noteikt tās ātrumu, temperatūru, kā arī ķīmisko sastāvu. Savukārt piem. ķīmijā tas palīdz:
• Atrast vielas koncentrāciju,
• Var uzņemt likni – absorbcijas izmaiņu laikā (Viļņa garums ir konstants. Pēc absorbcijas izmaiņas laikā var konstatēt, piemēram, kā mainās vielas koncentrācija laikā. ),
• Var novērot vielu mijiedarbību (Vielām mijiedarbojoties, absorbcijas maksimums var novirzīties uz garo viļņu pusi (batohromais efekts jeb sarkanā nobīde), uz īso viņu pusi (hipsohromais efekts jeb zilā nobīde), uz augšu – intensitāte palielināties (hiperhromais efekts) un uz leju – intensitāte samazināties (hipohromais efekts). …

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties