Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
9,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:173169
 
Vērtējums:
Publicēts: 25.04.2024.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 1 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Šajā darbā mēs daudz ko uzzināsim vēl par vieniem somaiņiem –bandikutiem un oposumiem.
Bandikuti ir kustīgi virszemes zīdītāji, kas pieder somaiņu kārtai.Ņemot vērā to lielumu un patiku rakties pa zemi,tos dēvē arī par somainajiem āpšiem.
Bandikuti apdzīvo mežus, zemienes un tuksnešainas teritorijas Austrālijā un Jaungvinejā.Mūsdienās ir zināmas 20 bandikutu sugas, taču divas, iespējams jau ir izmirušas.Arī pāŗējos bandikutus negaida skaista nākotne, viņus apdraud dabiskāš vides iznīcināšana.
Garpurna bandikuts izskatās kā maza ķengura un ciršļa krustojums.Patiesībā viņš ir somainis,kas pārtiek no kukaiņiem.Garpurna bandikuts sastopams tikai Austrālijā un Tasmānijā.Garpurna bandikuta deguns ir tik garš,ka atgādina mazu snuķi.Viņa pakaļkājas ir ļoti stipras.Mātītēm soma atveras uz aizmuguri.Šis neparastā izskata somainis baroties dodas tikai naktī.Pārvietojoties ātriem lēcieniem, viņš meklē kukaiņus, kas pārvietojas meža augsnē.
Trušbandikuts ir viena no divām mazo somaiņu sugām,kas dzīvo pašu izraktās alās.Šis dzīvnieks izplatās samērā reti, kaut arī joprojāmir vairāk sastopams nekā, iespējams,jau iznīcinātais mazais trušbandikuts.Trušbandikuti ļoti labi pielāgojušies dzīvei pustuksnešos un tuksnešos Austrālijas rietumos un centrālajā daļā.Kādreiz šis bailīgais somainis bija ļoti populārs savā dzimtenē,bet XX gadsimtā trušbandikutu populācijas skaits ievērojami samazinājās.…

Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −5,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1403076
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties