Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:601737
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 23.11.2020.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Mēdejas tēls atspoguļo sievietes impulsivitāti, atriebības kāri, nespēju tikt galā ar savu greizsirdību un ciešanām, kā arī bērnu izmantošanu atriebībā pret vīru. Mēdejas mīts un traģēdija atklāj aizvien jaunus sievietes būtības aspektus, kas ir nemainīgi no sen seniem laikiem līdz pat mūsdienām. Mēdeja - skumjas pēc atriebības. Gan kā skumjā ciešanu tēla atriebība, gan paliekošās skumjas pēc paveiktās atriebības. Skumjas un sērošana ir vienas no centrālām jūtām, kas ir dusmu, naida, greizsirdības fonā. Dziļi sērojošas sievietes ciešanas ir Mēdejas stāsts.

Valdnieks ’’Oedips’’
Šī traģēdija, manuprāt, ir saistoša, jo spēj sniegt izvērstu cilvēka likteņa un nolemtības atainojumu, atklāt un interpretēt visos laikos aktuālas problēmas. Sofokls profesionāli atklāj cik dažādi spēj izvērsties dzīves situācijas, kad, piemēram, godīgu cilvēku vidū parādās slepkava, kas ir pamats visām nelaimēm.
Sākumā šķiet, ka Oidipa pūles un apņēmība sameklēt un sodīt vainīgo ir nepieciešamība, pateicoties par iegūto troni, laulību un bērniem, taču darba gaitā atklājas šo notikumu amorālā daba, absurds, jo beigās kļūst skaidrs, ka dēlam pieder ne tikai tēva vara, bet arī sieva. …

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties