Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:824380
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 25.05.2004.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 1 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

1.Eksperimenta autori bija Kreigs Heins, Kurts Benks un Filips Zimbardo. Šis eksperiments tika veikts Stenfordas universitātes psiholoģijas fakultātes pagraba telpās.
2.Eksperimenta mērķis. Izveidot imitētu cietuma vidi, lai novērotu ieslodzīto un uzraugu emocionālo reakciju un izveidojošos attiecību sistēmu.
3.Hipotēze. Cietuma vide veicina negatīvu agresīvu rīcību ne tikai ieslodzītajos, bet arī uzraugos.
4.Mainīgie. Neatkarīgais mainīgais ir imitētā cietuma vide un apstākļi kādā eksperimenta dalībniekiem ir jāpavada noteikts laiks. Atkarīais mainīgais ir eksperimenta dalībnieku emocijas, reakcijas un savstarpējās attiecības.
5.Eksperimenta tips ir laboritorijas. Kur netika viekti pirms testi un pēctesti, kā arī netika viedotas kontroles grupas.
6.Eksperimenta dalībnieki bija 22 vīriešu dzimuma studenti, pārsvarā labi nodrošināti baltās rases, izņemot vienu aziatu, kas bija atlasīti no 75, kas bija atsaukušies uz sludinājumu avīzē, par piedalīšanos eksperimentā. Dalībnieki par piedalīšanos eksperimentā saņēma 15 dolārus dienā. Kā arī katram atlasītajam dalībniekaam bija jāizpilda plaša anketa, kur jātbild par savu ģimeni, fizisko un psihisko veselību, dzīves pieredzi, utt. Kas deva iespēju atlasīt pēc iespējas stabilāki, fiziski un psihiski, kā arī tie kam nebija psihopatoliģiskas un kriminālas pagātnes. Eksperimenta dalībnieki savā starpā nebija pazīstami, tas bija izvēlēts speciāli, lai nesabojātu viņu attiecības. Divi ieslodzītie rezervisti netika izmantoti, bet viens rezervists - uzraugs attiecās no eksperimenta pirms paša eksperimenta sākuma.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −1,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1114620
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties