Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:412783
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 25.11.2005.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Eksporta apjoma pieaugus par 1% 1995.g. nozīmē ievērojamu eksporta tirgus daļas pazaudēšanu. Eksporta tirgus daļas ir kritušās katru gadu kopš neatkarības.

1997.g. ārējais pieprasijums pacēlas, atspogulo arī lielāku partneru ekonomikas izaugsmi, un Sl. Ekonomikas konkurētspēja uzlabojās, eksports vilnveidīgi pieauga vairak ka par 11% re’alos term. Un tirdzniecības deficīts samazinājās par ½ % no GDP. Ļoti pieticigas eksporta cenu pieaugums ari liecina, ka eksportētaji veic pasākumus, lai atgūtu zaudētās tirgus daļas. Sl. Veiksmigais eksporta izpildijums turpinajas 1998.g. eala eksporta izaugsme bija stipra (7%) un iespiesanas tirdzniecības partneru valstu tirgos turpinājās.
1999.gadā bija vājš pieprasījums no Sl. Lielāko tirdzniecības partneru puses ES un tā rezultāta pirmos 7 mēnešus 1999.gada, eksports uz šīm valstīm nepieauga $, salīdzinot to pašu peridu 1998.g. Eksportu arī ietemēja krīzes citos reģionos: eksports uz Krieviju nokritās apmēram uz pusi no apjoma , ko eksportēja gadu atpakaļ. Un tirdzniecība ar Horvātiju, kas sastādīja tuvu 10% no kopējā eksporta 1998.g.
Kosovas krīze tieši neietekmēja Sl. Tirdzniecību, būtiski neietekmēja, Jo Sl tirdzniecība ar bijušajām Dienvidslāvijas republikam ir maza. (iz/nemot Horvātiju). Un Sl.preču transporta uz citiem tirgiem nebija atkarīgs no tranzita ceļiem caur DSL.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −1,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1204389
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties