Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:446599
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 17.05.2022.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 8 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Tāls ceļš ir noiets, bet vēl tāls ejams. Latvija eiropā joprojām ierindojās kā viena no zemākajām valstīm ņemot vērā pacientu saslimstību un mirstību kardiovaskulārajā jomā. Nepieciešams veidot preventīvo sistēmu, kura iekļautu sevī tautas izglītošanu, diagnosticēšanu, un nopietnu sadarbību, sistemātikas izveidi ar ģimenes ārstu praksēm. Puse no uzvaras sākās laicīgā diagnostikā, jo mūsdienās ar terapētiskiem paņēmieniem var panākt neiedomājamas lietas, pirms jāķerās pie skalpeļa. Kā dr. med. Pēteris Stradiņš norāda, vitāli nepieciešams ir arī šo potenciālo donoru reģistrs un vienotas e-veselības sitstēmas sakārtošana, kas visai mūsu medicīnas sistēmai mazinātu šo pārsteiguma un akūtu problēmu slogu.
Ne mazāk nozīmīgi ir pievērst uzmanību ārstu un medicīnas personāla atalgojumam, kurš var atšķirties 10 reizes starp mūsu slimnīcām un te pat kaimiņos esošām skandināvijas slimnīcām. Jaunie speciālisti, izvēloties savu nākotni un spējas rūpēties par savām jaunizveidotajām ģimenēm, tiek nostādīti ļoti negodīgā situācijā, kur tiem jāizvēlās starp patriotismu vai kalpošanu ārzemju tautām milzīgā finansiālā kontrasta dēļ.
Esmu savām acīm redzējis un sajutis šī centra darbu, ārstus, pacientus, kuri nakts vidū ar atvieglojumu acīs sagaida daktera frāzi: “mēs varam jums palīdzēt tieši tagad un mēs to arī darīsim”. Es domāju, ka Latvijā nav neviena cilvēka, kuram nebūtu ģimenes locekļa, kurš nebūtu saņēmis medicīnisko aprūpi sirds ķirurģijas centrā. Tas ir kā Latvijas sirds, kas cīnās ar nāves neizbēgamajām laika dzirnavām. Un cīņa ir panākumiem pilna.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties