Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
6,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:954937
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 17.02.2017.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

14. biļete
1. Gada siltuma patēriņu grafiki.
Siltuma patēriņu diezgan uzskatāmi attēlo grafiku veidā. Praksē pielieto diennakts, nedēļas un gada siltuma patēriņa grafikus. Nepieciešamības gadījumā grafikus var sastādīt arī citiem laika posmiem. Pēc grafika var noteikt vidējo stundas siltuma patēriņu diennaktī.
Gada siltuma patēriņu grafikus plaši pielieto siltumapgādes sistēmu ekspluatācijā. Ir divi grafiku tipi:
1) Gada siltuma patēriņu grafiks pēc ārējās temperatūras ilguma. Šim grafikam ir augsta precizitāte un detalizācija. To ir ērti izmantot, bet to ir grūtāk konstruēt.
2) Kalendārais gada siltuma patēriņu grafiks. Šo grafiku ir viegli konstruēt, tas ir uzskatāms, bet ir mazāk precīzs un detalizēts.
Gada siltuma patēriņu grafikus var uzkonstruēt divām metodēm: ar projekta datu analītiskas apstrādes metodi un ar siltuma patēriņa faktisko datu uzskaiti.
Ekspluatācijā gada siltuma patēriņu grafiki dod iespēju pareizi noplānot laiku, kad jāremontē katls, noteikt ziemas un vasaras sūkņu tīklu darba periodu, iespēju atslēgt atsevišķus siltuma tīklu posmus, lai tos pārbaudīt, nomazgāt vai atremontēt.

2. Tvaika tīkli.
Praksē bieži pielieto viencaurules tvaika sistēmas ar kondensāta atpakaļgaitu. Tvaiks no turbīnas nokļūst viencaurules tvaika tīklā un transportējas uz sildķermeņiem. No sildķermeņiem kondensāts atgriežas uz staciju pa kondensāta vadiem. Turbīnas apstāšanās gadījumā, vai nepietiekamas jaudas gadījumā paredzēta rezerves tvaika padeve tīklā caur reducējošu – dzesējošu iekārtu.
Abonentu iekārtu pieslēguma shēma pie tvaiku tīkliem ir atkarīga no to konstrukcijas. Ja tvaiks var tikt palaists pa tiešo abonenta iekātā, tad pieslēgums tiek slēgts pēc atkarīgās shēmas. Ja tvaiks nevar nokļūt pa tiešo abonenta iekārtā, tad pieslēgums tiek slēgts pēc neatkarīgās shēmas caur siltumapmaini.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties