Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:331239
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 11.09.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Eksperimentāli noteiktās izlieces nepārsniedz teorētiski aprēķināto. Atslogojot siju, daļa izlieces saglabājas (plastisko deformāciju dēļ).
Atšķirībā no teorētiski iegūtajām līknēm, eksperimentāli iegūtā līkne nav lineāra funkcija. To veicina koksnei raksturīgā anizotropija un vainas.
Siju slogojot pēc uzdevumā dotās shēmas, tajā rodas normālspriegumi, kuri palielinās virzienā no sijas centra uz tās malējām šķiedrām. Maksimālā atsķirība pie konkrētas slodzes starp normālspriegumiem stieptajā un spiestajā zonā ir 20%. Pieaugot sijai pieliktajam spēkam šī starpība samazinās, jo spriegumi sijas šķēlumā izlīdzinās.
Eksperimentāli noteiktie normālspriegumi spiestajā zonā pie atsevišķiem pieliktajiem spēkiem pārsniedz teorētiski aprēķinātos normālspriegumus, savukārt stieptajā zonā noteiktie – nepārsniedz.
Bīdes spriegumi sijā ir 8-17 reizes mazāki kā tajā noteiktie normālspriegumi. Pēc tam, kad sija ir slogota ar pieaugošu slodzi un tad atslogota, sijā ir pieauguši bīdes spriegumi (plastisko deformāciju dēļ).
Spriegumu vērtības dažādos virzienos (normālspriegumi un bīdes spriegumi) atsķiras, jo kokam dažādos virzienos ir dažādas īpašības.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties