Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:692001
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 16.11.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

1.Pasaules dievu izcelšanās. Kas ir haoss?
Pasaule un dievi ir cēlušies no Haosa. Pirmā dzima māte zeme Gaja. Pazemes dzīlēs paslēpās drūmais Tartars, no kura vēlāk baidījās paši dievi.No zemes Gajas pasaulē nāca debesis Urāns, kas apņēma zemi Gaju par sievu. Viņu laulībā dzima dievu paaudze, ko sauca par titāniem.(6 dēli un 6 meitas – 1mā paaudze).3 dēli bija koklopi („āpaļacainie”) – ļauni un augstprātīgi milži. Dēli bija arī milži, tik briesmīgi, ka viņu tēvs Urāns viņus paslēpa pazemē. Tāpēc zeme Gaja sacēlās pret Urānu.
Haoss – pasaules dzīvības avots, kaut kas bezveidīgs un tumšs, bet tajā slēpās radīšanas spēks, no tā sāka veidoties pasaule un dievi.
2. Krons un viņa cīņa par varu?
Krons - Urāna un Gajas jaunākais bērns – bija ar mieru nostāties pret savu tēvu Urānu. Gajas samācīts viņš ar milzīgu sirpi atņēma Urānam auglības spēku. No asins lāsēm, kas noritēja uz zemes, dzima bargās atriebīgās dievietes erīnijas, giganti un nimfas melijas. Bet no asinīm, kas nokļuva jūrā radās mīlas un skaistuma dieviete Afrodīte. Tā Krons gāza no troņa savu tēvu urānu un sāka valdīt pasaulē.
3. Zevs un viņa „biogrāfija”?
Urāns Kronam uzlika lāstu, ka viņa jaunākais dēls gāzīs arī viņu no troņa. Krons 5 bērnus aprija, bet sieva Reja 6 Zevu lika nogādāt Krētā. Tur par viņu rūpējās meža nimfas, sargāja dēmoniskas būtnes kurēti, lai Krons nedzirdētu Zeva raudas. Kad Zevs izauga, viņš atņēma varu savam tēvam un lika atrīt viņa brāļus un māsas. Tad visi kopā uzsāka cīnu pret titāniem, kas negribēja pakļauties Zevam.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties