Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:126315
 
Vērtējums:
Publicēts: 26.10.2021.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Augstākais likums, kas jāievēro katram mūsdienu ārstam - slimnieku veselības saglabāšana un atjaunošana.

Palīdzēt cīņā ar veselību, atjaunot viņa spējas dzīvot, tai skaitā atjaunot viņa darba spējas. Šobrīd tomēr pastāv starp labiem speciālistiem un pacientiem tas, ka ne tikai slimnieka labuma dēļ, bet naudas un atlīdzības dēļ! Tiem pacientiem, kuriem nav ko maksāt, tie nevar saņemt labākos ārstniecības pakalpojumus, tie pat nevar atļauties iegādāties ārstniecības medikamentus, apmeklēt zobārstu un citus pakalpojumus. Es nevaru šobrīd apgalvot to, kā patiesībā nav! Mūsdienās ārsts vairs nav viens pret vienu savās attiecībās ar pacientu kā Hipokrāta laikos.

Ja man ārstējot vai neārstējot gadītos redzēt vai dzirdēt par cilvēku dzīvi kaut ko, kas nevienam nebūtu jāzina, es par to klusēšu un, glabājot noslēpumu, nekad nevienam to neteikšu. Hipokrata zvērests, par spīti daudziem novecojušiem principiem, risina svarīgas ārsta ētikas problēmas, no kurām daudzas savu aktualitāti nav zaudējušas arī mūsdienās, piemēram, nekaitēšanas un ārsta noslēpuma neizpaušanas principa ievērošana. Šobrīd to regulē arī datu aizsardzības likums un ārstniecības likums
Ja es zvērestu stingri pildīšu, tad lai man tiek piešķirta laime dzīvē un darbā un slava laiku laikos pie visiem cilvēkiem! Sabiedrības izpratnē par ārsta pienākumiem dziļi iesakņojies priekšstats, ka ārstam nav tiesību atteikt palīdzības sniegšanu, jo to viņam liek Hipokrāta zvērests. Cilvēki prasa, lai ārsti pildītu zvērestu.

Daudzi vēlas ārsta darbu regulēt, aizmirstot brīnišķīgos vārdus, ko savulaik teicis kāds ārsts:"Ārsta darbs ir amats, zinātne un arī māksla."

Tiklīdz mākslas daļu mēģina iegrožot, to nejauši iznīcina, jo pacientam īsti var palīdzēt ārsts, tāds, kurš savā darbā ir brīvs un radošs.
Bet tam, kas zvērestu pārkāpj vai nepatiesi zvēr, lai notiek otrādi! Valsts iejaukšanās un ārstniecības likums ir daudz ko izmainījis Hipokrāta zvērestā.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −5,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1388240
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties