Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:171861
 
Vērtējums:
Publicēts: 12.02.2006.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Romas nozīmi Eiropas un pasaules vēsturē ir grūti novērtēt par augstu. Antīkā pasaule kopumā ir Eiropas civilizācijas pamati, un Senās Romas ietekme šajā antīkajā pasaulē ir, ja ne lielākā, tad viena no lielākajām noteikti. Romā tika piedzīvotas visas iespējamās un neiespējamās politiskās situācijas, kultūras uzplaukums un sabrukums, gūti militāri panākumi un ciestas sakāves. Romas ievērojamie cilvēki kļuva par paraugu daudzām paaudzēm. Senā Roma ir arī atstājusi bagātīgu kultūras mantojumu, kas pārsteidz pat mūsdienu cilvēku.
Darba mērķis ir apskatīt Romas republikas laiku. Pamatojoties uz literatūru apskatīt šo republikas iekārtu, jo, salīdzinājumā ar mūsdienām, tā republikas iekārta un struktūra stipri atšķiras. Tādējādi var salīdzināt, kas mainījies līdz mūsdienām.


1. Romas sākumi un republikas dzimšana.
1.1. Romas sākumi. Saskaņā ar romiešu mitoloģiju Romas pilsētu dibinājuši Romuls un Rems, Latijas pilsētas Albalongas valdnieka mazdēli. Patiesībā Romas pilsēta veidojās savādāk. Zinātnieki ir konstatējuši, ka 10. un 9. gs. p.m.ē. Palatīna pakalnā atradušās latīņu ciemu tipa apmetnes, bet Kvirināla pakalnā-sabīņu apmetnes, kas apvienojās, lai aizsargātos pret apkārtējām kalniešu ciltīm un padarītu drošu Sāls ceļu. Ap 7.6. gs. miju p.m.ē. šī teritorija nonāca etrusku kundzībā, un tikai tad Roma kļuva par pilsētu, kurā valdīja etrusku valdnieks.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties