Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:176469
 
Vērtējums:
Publicēts: 06.12.2021.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Piemēram Hidrijas vāzes bija ļoti masīvas krūkas ar trim osīm un tās tika izmantotas ūdens nešanai no ūdens krātuves uz mājām. Kantars (skat. att. 3. nr. 6) bija trauks, no kura dzert ūdeni. Kiliks (skat. att. 3. nr. 15) – lēzena, maza vāze, kas tika izmantota ūdens vai vīna dzeršanai. Eļļu un parfīmu glabāja tādās vāzēs kā Albastrons (skat. att. 3. nr. 1) un Ariballs (skat. att. 3. nr. 3). Volūtveida krāteri (skat. att. 3. nr. 7) tika izmantoti vīna atšķaidīšanai, krāteri bija dažāda veida. Piksīda (skat. att. 3. nr. 12) – ļoti grezna un skaista vāze, kas tika izmantota aromātiskās eļļas vai kosmētikas glabāšanai.
Senās Grieķijas cilvēkiem bija daudz vērtību, pēc kurām katrs tiecās. Vīrieši visvairāk tiecās pēc visām šīm vērtībām un bija svarīgi būt vislabākajam – izglītība, sports, politika, bērni, manta. Bija svarīgi statusi, apzīmējumi, krāšņas un skaistas lietas, bauda un atpūta. Smagie darbi tika atstāti zemnieku ziņā. Arhitektūra ļoti augstā līmenī, mūsdienu ēku celtnes ir balstītas uz Senās Grieķijas ēku pamatiem un principa. Svarīgi bija dievi, nostāsti, mīti, bija svarīgi, ka katram dabas procesam ir savs dievs ko pielūgt, pie kā tverties pēc palīdzības. Sengrieķu cilvēki attēloja šos dievus un mītus keramikas darbos, sīki un precīzi izzīmējot dažādas ainas un skatus. Senā Grieķija ietvēra dažādas vērtības, no kurām esam attīstījušies – daudz ko atmetuši, bet dažas lietas joprojām turam pamatos.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −6,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1389149
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties