Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:653109
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 28.05.2006.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Mīlestības un cilvēku attiecību vārdnīcā aplūkotas ar mīlu un seksualitāti saistītas tēmas, skaidrojot ar mīlestību un cilvēku savstarpējām attiecībām saistītus terminus. Laikam gan nav nevienas citas cilvēka dzīves jomas, kurā valdītu stingrāki tabu kā seksualitātē. Aizspriedumi un no tiem izrietošie pārpratumi ir novēršami tikai ar nesasprindzinātu uztveri – arī attiecībā uz šķietami mulsinošo.
Ādams un Ieva-saskaņā ar Bībeli tie ir pirmie Dieva radītie cilvēki, kas dzīvojuši Dieva iedibinātā laulības pirmformā. Ādams un Ieva Paradīzē dzīvoja kopā ar Dievu, līdz Ieva ļāvās, lai čūska viņu pavedina sākt šaubīties par Dievu un viņam neklausīt. Par šo grēku Ādams un Ieva no Paradīzes tika padzīti.

Afrodīte-skaistuma un mīlas dieviete. Sengrieķu teika vēsta, ka viņa dzimusi no jūras putām un vēlāk pielīdzināta romiešu Venērai. Afrodīte bija visu mīlētāju aizstāve un arī pati nodevās mīlestībai. No viņas ārlaulības sakara ar kara dievu Aresu nācis pasaulē Erots, bet no savienošanās ar Dionīsu-Priāps.

Agresivitāte-gatavība uz varmācīgu rīcību pret partneri.

Amors-romiešu mitoloģijā mīlestības dievs, kuru attēlo kā zēnu ar spārniem, stopu un bultām.

Antīkā pasaule-šaurākā nozīmē Eiropas kultūras vēstures periods, kas sākas ar Seno Grieķiju, kuras klasiskais laiks ir no 6.līdz 4.gadsimtam pirms Kristus, un ko nomaina hellēnisms. Vienlaikus pieņemas spēkā Romas valsts, kas veido grieķu kultūras mantojums stipri ietekmēto Seno Romu. Senajai Grieķijai un Senajai Romai raksturīga ļoti brīva un liberāla attieksme pret seksualitāti. Mākslā daudzviet tika cildināts kaila ķermeņa skaistums, piemēram, uz neskaitāmiem keramikas izstrādājumiem ir attēli, kas neslēpti pauž mīlestību.

Apgraizīšana-operatīvs priekšādas iegriezums vai tās nogriešana, ko zēniem un vīriešiem izdara higiēnisku, ar veselību saistītu vai reliģisku iemeslu dēļ.

Artemīda-grieķu medību dieviete. Viņa tika uzskatīta par nevainības un jaunavības sargātāju.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −3,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1194216
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties