Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
6,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:664862
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 24.11.2005.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 5 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Cilvēki par homoseksualitāti zina ļoti maz. Iespējams, tāpēc, ka mūsu sabiedrībā seksualitāte zināmā mērā joprojām ir aizliegtā tēma. Neziņa rada mītus un aizspriedumus. Šajā referātā dodu ieskatu izplatītos mītos un sniedzu objektīvu, zinātniski pamatotu informāciju.
Mīts. Homoseksualitāte ir jebkādas seksuālās attiecības starp viena dzimuma partneriem.
Fakts. Seksuālās attiecības starp viena dzimuma partneriem nenozīmē, ka viņi ir homoseksuāli. Partneri var būt arī biseksuāli vai heteroseksuāli. Piemēram, cietumā cilvēkam nav iespēju stāties seksuālās attiecībās ar pretējo dzimumu, tāpēc viņš to var darīt ar sava dzimuma pārstāvi, taču tas nenozīmē, ka uzreiz mainās cilvēka seksuālā orientācija.
Arī homoseksualitāte, pirmkārt, ir jūtas un mīlestība, kas vērsta pret kādu sava dzimuma cilvēku. Tāpat kā heteroseksuāla sieviete, kas parasti ir izvēlīga un viņu nepievelk katrs redzeslokā nonākušais vīrietis, arī homoseksuāļi mīl konkrētus sava dzimuma pārstāvjus, nevis dzimumu vispār. Homoseksuāļiem ir sava kultūra, kas jau daudzu gadsimtu garumā bagātina heteroseksuālo. Taču minoritātei nākas cīnīties par savām tiesībām.
Mīts. Latvijā nav geju un lezbiešu.
Fakts. Nē, tā nav. Pētījumi rāda, ka jebkurā sabiedrībā astoņi līdz desmit procentu ir homoseksuāli orientētu cilvēku. Tātad – gan tur, kur pārējo attieksme pret homoseksuālajām attiecībām ir ļoti toleranta un likums atļauj viena dzimuma personu partnerattiecību reģistrāciju (piemēram, mūsu kaimiņvalstīs Zviedrijā, Norvēģijā, Dānijā), gan tur, kur par šādām attiecībām draud kriminālsods. …

Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties