Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:246346
 
Vērtējums:
Publicēts: 05.11.2018.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 9 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Sēkšanas epizodē jācenšas bērnu nomierināt, jārada komfortabli apstākļi, jāveic terapija atbilstoši sēkšanas iemeslam. Lai izvairītos no sēkšanas, māmiņa nedrīkst smēķēt grūtniecības laikā un barojot ar krūti. Smēķēt bērna klātbūtnē ir aizliegts. Pēc iespējas ilgāka barošana ar krūti pasargās bērnu no vīrusu infekciju riska. Nepieciešams pilnvērtīgs uzturs un fiziskās aktivitātes, lai nostiprinātu imūnsistēmu.
Nekavējoties jāmeklē ārsta palīdzība, ja ir izteiktas elpošanas grūtības; strauja, skaļa, nevienmērīga elpošana; periorāla cianoze; bērns ir sanīcis, apātisks; elpojot smagi cilājas deguna spārni; bērnam elpojot, var redzēt, ka spēcīgi ievelkas ribstarpas; bērns nevar skaļi paraudāt.
Ja bērnu bieži piemeklē sēkšanas epizodes un tās atkārtojas, bērna elpceļi kļūst ļoti jutīgi. Neārstējot zīdaiņa un bērna sēkšanu vai vēlākos gados arī astmu, ar laiku var rasties neatgriezeniskas izmaiņas elpceļos, kas savukārt noved pie plaušu funkcijas un dzīves kvalitātes pasliktināšanās. Šādam cilvēkam pieaugušā vecumā var būt izteiktas grūtības izturēt fizisku slodzi, var būt īsāks mūža garums.

Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties