Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
  • Saskarsmes partneru personības tipoloģija un individuālpsiholoģiskās īpašības, stāvokļi un atšķirības

     

    Konspekts3 Ētika, Psiholoģija

1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:705379
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 15.07.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Pirmais ,kurš izdalīja cilvēku pēc temperamenta tipiem bija sengrieķu ārsts un filozofs Hipokrāts. Viņš cilvēkus iedalīja 4 tipos, atkarībā no tā, kurš šķidrums vairāk dominēja cilvēka organismā, tas arī noteica cilvēka temperamentu. Pēc Hipokrāta domām izšķir žults cilvēkus. Attiecīgi holēriķim organismā pārsvarā ir žults. (grieķu val. – holeia), melanholiķim – melnā žults (grieķu val. – melan holeia), flegmātiķim – limfa (grieķu val. – phlegma), sangvīniķim – asinis (grieķu val . – sanguis).
Temperaments ir cilvēka psiholoģiskās īpatnības, kuras nosaka viņa uzvedības veidu un ir atkarīgas no centrālās nervu sistēmas īpašībām. Cilvēka temperaments ir iedzimts un dzīves laikā tas nemainās, lai gan ir iespējama temperamenta apspiešana, tādējādi, manuprāt, arī mainoties.
Cilvēka temperaments veidojas no divām sastāvdaļām : ekstraversijas vai introversijas, attiecīgi cilvēks ir savās impresijās vai nu vērsts uz āru, vai arīdzan uz iekšu.
Pēc autotesta “temperamenta noteikšana” es esmu sangviniķs. Sangviniķis ir personība, kas ar savu starojumu pievelk apkārtējos cilvēkus, ir runīgs, liels stāstītājs, katrās viesībās ienes dzīvību, ir apveltīts ar labu humora izjūtu, labi atceras krāsas, ir emocionāls un pārliecinošs, ir dzīvespriecīgs un enerģijas pārpilns, ir izteiksmīgs un visam ķeras klāt ar lielu entuziasmu, allaž ir ziņkārīgs, ir piemērots skatuvei, viņam piemīt aktiera talants, pastāvīgi izskatās izbrīnīts un atstāj nevainīga cilvēka iespaidu, dzīvo pašreizējam mirklim, ir pārāk vaļsirdīgs, ir vienmēr mazliet bērnišķīgs.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −2,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1122016
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties