Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:775746
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 03.06.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Kad ārējais iespaids ir gūts, sākas nākamā saskarsmes pakāpe – komunikācija. 80% no komunikācijas ir neverbāla, bet tikai 20% - verbāla (kas nozīmē ne tikai runāšanu, bet arī klausīšanos). Tas nozīmē, ka žesti, mīmika, ķermeņa valoda nosaka daudz vairāk nekā vārdi. Verbālās un neverbālās komunikācijas galvenā nozīme ir mijiedarboties ar cilvēku un gūt abpusēju (reizēm arī vienpusēju) labumu, saņemt un nodot informāciju. Verbālās saskarsmes galvenā nozīme ir saturiski bagātīgas informācijas nodošana, savukārt neverbālā saskarsme šo informāciju pastiprina, padziļina. Ja es monotonā balsī noskaldu: „Tu esi ļoti jauka,” nerodas ticamības efekts. Taču, ja es tajā brīdī smaidu, žestikulēju, skatos cilvēkam acīs, var nolasīt to, ka es tā patiešām domāju. Verbālā komunikācija bez neverbālās nav iespējama, jo ar acu skatu var signalizēt par sarunas sākumu vai nobeigumu, ar žestu, mīmikas palīdzību – izrādīt emocionālo stāvokli, ko nevar panākt ar balss intonāciju vien.
Pozitīvais aspekts ir tāds, ka ar valodas un žestu palīdzību ar iepriecināt, uzmundrināt cilvēku, atklāt citiem un saņemt bagātīgu informāciju, izteikt savas sajūtas, atklāt savu raksturu. Negatīvais savukārt – izmantojot gan verbālo, gan neverbālo saskarsmi, cilvēku var iedzīt mazvērtības kompleksos vai vēl trakāk - šodien lasīju, ka Amerikā 11 gadus vecs puisēns ir izdarījis pašnāvību, jo klasesbiedri to apsaukājuši par homoseksuālu. Komunikācijai ir ārkārtīgi liels spēks. Nepatīkami ir arī, ja cilvēks pārāk daudz žestikulē vai par daudz runā, vai arī nerunā un neizmanto mīmiku nemaz – tādi cilvēki liekas garlaicīgi. Ar neverbālo komunikāciju īpaši ir jāuzmanās, esot ārzemēs, jo vienādiem žestiem var būt dažādas nozīmes.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties