Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:299930
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 29.04.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Izvēlējos lasīt Šarla Bodlēra „Parīzes splīnu” (pazīstams arī pēc nosaukuma „Mazi dzejoļi prozā”), jo man likās interesanti, ka tie ir dzejoļi prozā. Iepriekš šāda žanra darbus nebija nācies lasīt. Interesants ir arī šīs grāmatas nosaukums. Pirms biju iepazinusies ar Š.Bodlēra daiļradi, nezināju vārda „splīns”, bet, pateicoties dzejoļiem, esmu to sapratusi. Splīnu varētu raksturot kā sapīkumu, īgnumu, bet tajā pašā laikā kā iedomību un ārišķību. Manuprāt, tieši šis vārds ļoti būtiski raksturo visa dzejas krājuma noskaņu, nokrāsu un darbu tematiku.
Runājot par „Parīzes splīnā” 50 ietverto darbu tematiku, varu teikt, ka tajā pārsvarā valda modernās Parīzes pilsētas tematika. Prozas dzejoļu vēstījums tiek nodots pūlim un tajā pat laikā katram indivīdam konkrēti – pūlim, kurā saplūdušas daudz mazākām un lielākām ciešanām piepildītas cilvēku dzīves, piemēram, kāda akrobāta vilšanās, nelaimīgs ielu tirgotājs, ubags pie kafejnīcas loga, garīgi nelīdzsvarota jaunkundze, bērnus baidoša veca sieviete un klaiņojoši suņi. Pēc šiem Bodlēra varoņiem var spriest par dzīves skaudrumu un ciešanām, ko nākas piedzīvot, jo bieži Bodlēra varoņi ir pūļa nesaprasti un atstumti, viņu dzīves labākais laiks ir pagājis – pagātne zudusi, nākotne nezināma, bet vietas tagadnē nav.

Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties