Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:826559
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 16.12.2006.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Ievads.

Šī darba autore ir Samanta Rozena. Darba nosaukums ir “Indianapolisa”. Darba žanrs ir romāns. Romāns vēstī no 1980. gada līdz mūsdienām. Šajā darbā darbība norisinās Amerikas Savienotajās Valstīs.

Daiļdarba ideja.

Romāna autore vēlas pateikt to, ka dzīve nevar būt ideāla, kādu mēs ikviens to vēlētos nodzīvot. Dzīve ir pārbaudījums un izaicinājums ikvienam cilvēkam. Kā viņš tiek ar šiem pārbaudījumiem galā, ar kādiem cilvēkiem satiekas, kā veido savu dzīvi, ir atkarīga no paša gudrības un no savas dzīves pieredzes. Ja kādam šīs pieredzes ir mazāk, viņš vienkārši to var mācīties no citiem.

Īss satura atstāstījums.

20. gadus Kevins Blekmors nostrādājis Šenona firmā sēdēdams pie 40-tonnīgā milža stūres pārvadādams kravas, saņēmis mazu atalgojumu. Pirms trim gadiem Kevins uzteica vietu un kļuva patstāvīgs kravu pārvadātājs. Viņš mēdza iegriesties Džeinsvilā, mazā pilsētiņa, pie Morīnas Makleskijas. Viņai piederēja maza ēdnīca. Viņas dēls Rons ļoti interesējās par mašīnām. Rona tēvs Pols Makleskijs bija atvēris autodarbnīcas, papildus turpināja doties kravu pārvadāšanas reisos piepelnīties. Tomēr pēdējajā reisā gāja bojā. Tas pārvērta Rona dzīvi. Viņam trūka pieredzes tēva uzņēmuma vadīšanā, tāpēc Kevina atbalstīts, viņš dodas uz Meifildu pie Metjū Vornebija, apgūt visas zināšanas, kas saistītas ar mašīnu uzbūvi un remontu, lai kļūtu par labāko mehāniķi.
Metjū Vornebijs bija vislabākais mehāniķis visā valstī. Metam pēc sievas Laras nāves dēlu nācās audzināt vienam. Dēlam, kas saistījās ar naudu nekā netrūka, bet garīgu tuvību, sapratni un uzmanību tēvs nespēja sniegt. Viņš bija pārāk aizņemts ar mašīnu remontu un uzlabošanu. Vēlāk viņa dzīvē ienāk Debora, kas kaut kādā veidā atgādina Laru. Benijs, Meta dēls, lieliski saprotas ar Deboru. Viņa bija tā, kas atbalstīja Benija piedalīšanos auto sacīkstes. Pamazām tēvā iezogas greizsirdība. Deboras un dēla attiecībās mēģinot atrast to , kā tur nemaz nebija. Nobriest konflikts. Bens aiziet no mājām. Mets par savu dēlu vairāk neko nezina. Bens tikmēr sāk startēt Eiropā ar Breda Berdžesa mašīnām. Vienu no Berdžesa mašīnām atved uz ASV, lai ar to piedalītos NASCAR sacensībās. Mašīnu atved pie Meta, lai viņš to uzlabotu. Pirms sacensībām viņš to sabojā (Viņš to izdara pēc Kraunija pavēles). Metam

pašam nezinot nosūta savu dēlu nāvē. Šo noziegumu neviens nezin, jo uzskata, ka tas bija nelaimes gadījums. Debora Vornebiju pamet.
Rons īsā laikā aprada ar jauno dzīvi. Sadraudzējas ar mehāniķi Spaideru Oldridžu. Ronam rodas iespēja izmēģināt sacīkšu auto par ko viņš ir sapņojis visu mūžu. Gads bija pagājis un Rons uzzina, ka tēva aizsāktais bizness ir izputējis un viņam nav jēgas atgriezties mājās. Rons satiek Helēnu. Viņi abi ļaujas kvēlai mīlestībai. Nejaušības dēļ viņi satiek ievainoto Laionelu Krauniju, kurš bēg no policijas. Rons apsola Kraunijam palīdzēt, aizvedot viņu drošībā. Helēna brauc līdzi. Helēnas tēvocis Teodors uzskata, ka Helēna ir nolaupīta, un nolaupīšanā vaino Ronu. Krauniju nogādā drošībā. Helēna sastrīdas ar Ronu un aiziet. Nākošajā dienā Ronu apcietina kā Helēnas laupītāju, lai Rons atzītos viņu ievieto kamerā pie sadistiem. Rons pavada sāpju un šausmu pilnu nakti. Nākošajā dienā pārpratums ar Helēnu ir noskaidrots. Policija Ronam atvainojas. Rons par Krauniju policijai neko nav stāstījis. Kraunījs aiz pateicības uzaicina Ronu braukt savā sacīkšu automašīnu komandā. Ronam veidojas attiecības ar Deboru. Jūtas no Deboras puses ir patiesas. Metjū jūtas, kā neveiksminieks gan dzīvē, gan darbā. Viņš izdara pašnāvību, pirms tam aizdedzinot savas mājas un remontdarbnīcas. Aizdedzināšanā vaino Oldridžu, bet Deboras liecība viņu attaisno. “Melnā samta” komandai, kurā brauc Rons, iestājas smags laiks, jo viss ir sadedzis ugunsgrēkā. Kraunijs no pilsētas atpērk Meta īpašumu un atjauno remontdarbnīcas vēl labākā stāvoklī nekā iepriekš. Kraunija sacīkšu mašīnas tiek pieteiktas sacensībām Longbīčā. Rons atraida Deboras jūtas, jo dzīvē visu grib sasniegt viens pats bez citu palīdzības, jo ir zaudējis ticību cilvēkiem. Pasauli pāršalc vēsts par jaunu uzlecošu zvaigzni auto sportā- Ronu Makleskiju.
Helēna pēc šķiršanās no Rona bija atgriezusies pie saviem vecākiem. Viņa aptvēra, ka saviem vecākiem neko nenozīmē un uzsāka patstāvīgu dzīvi veidojot fotokorespondentes karjeru sporta žurnālā. Trasē, pēc sacensībām Helēna fotografē uzvarētāju- Ronu. Rons uzaicina Helēnu uz vakariņām. Uz nākošajām sacensībām Feniksā viņi dodas kopā. Feniksas trasē Rons braucot izjūt katru mašīnas vibrāciju, tāpēc prot mašīnu noregulēt līdz pilnībai. Komandas biedrs Maiks lūdz samainīties ar mašīnām pirms starta. Rons piekrīt. Vakaru komandas biedri pavada kopā. Maiks pastāsta, ka viņš ir precējies un domā pamest auto sportu, lai baudītu ģimenes dzīvi kopā ar sievu. Otrā rītā samainījuši mašīnas, braucēji uzsāk treniņbraucienus. Veicot dažus apļus, Maiks ar milzīgu ātrumu ietriecas betona sienā. Tikai nejaušības dēļ, Rons ir paglābies no nāves. Iz meklēšana netiek ierosināta, kaut arī Laionels zina, ka mašīnas avāriju sarīkoja Berdžess. Rons no pārdzīvotā, meklē mierinājuma alkoholā.

Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties