Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:177784
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 23.11.2021.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

• Citrona sulas pH = 2.3, apelsīnu sulas pH = 3.8, alus pH = 4.3, kafijai pH = 5.2, olas baltuma pH = 7.8, konditorejā lietotā NaHCO3 pH = 8.5.
Kuņģa sulai pH = 1.5.
• Sviesta ražošanas procesā pienskābās baktērijas piena cukuru laktozi pārvērš pienskābē. Šajā procesā pH samazinās līdz 4.8. Tā kā tālāka pH vērtības samazināšanās nav vēlama, ļoti precīzi jākontrolē produkta temperatūra, lai samazinātu baktēriju aktivitāti un novērstu pH tālāku pazemināšanos. Saldkrējuma sviestam pH ir 6.7 – 6.85.
• Arī siera ražošanā pH loma ir būtiska, jo siera fermenti ir ļoti jutīgi pret pH izmaiņām – tie darbojas tikai noteiktos pH intervālos. pH līmenis nosaka vai siers būs ciets vai mīksts. Sieram parasti pH ir intervālā no pH = 4.1 līdz pH = 5.3. Arī siera nogatavināšanās procesā pH vērtības mainās un šo lielumu var izmantot siera nogatavināšanās procesa kontrolei.
• Lai maize labi uzglabātos tai ieteicamais pH ir 4.0. – 5.8. Šajā pH intervālā tiek novērsta baktēriju vairošanās. Ja maizes pH ir lielāks par 5.8, tā jāuzglabā pazeminātā temperatūrā (tº < 5ºC ).
• Gaļai parasti pH ir 5.4 – 7.0. Pārāk augsts pH var radīt gaļai smaku un tā var izskatīties tumša.
• Savukārt, ievārījumiem un sīrupiem pH ir svarīgs faktors to uzglabāšanas nodrošināšanai. Ieteicamais pH intervāls ir 4.5 – 5.0.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −2,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1388937
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties