Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:394862
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 25.01.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

1. Uzņēmuma līgums. (141.lpp.)15. nodaļa, prasījumi no darba attiecībām. III apakšnodaļa. Šīs līgums saistīts ar darba līgumu, jo šeit ir darbs, tikai savā saimniecībā, vai ar saviem patstāvīgiem rīkiem. Def. – Ar uz.līgumu viena puse (uzņēmējs) a) uzņemas izpildīt otrai pusei (pasūtītājam) b) par zināmu atlīdzību c) ar saviem darba rīkiem un ierīcēm d) kādu pasūtījumu, izgatavot kādu lietu e) vai izvest galā kādu pasākumu. A-e elementi. Patstāvīga darba rezultāts. Šī līguma juridiskā daba arī saprotama: tas ir darba līgums plašākā nozīmē, tāpēc arī uzņēmuma līgumam piemērojami noteikumi par darba līgumu.
Galvenais uzņēmēja pienākums a) ir izpildīt (personīgi, vai caur trešo personu) pasūtījumu saskaņā ar līgumu un nodot to pasūtītājam. Ja norunāts apstrādāt kādu materiālu, tad pasūtījuma izpildīšanai šis materiāls jāgādā pasūtītājam. Bet ja materiālu gādā uzņēmējs un pasūtītājs tikai samaksā naudā par viņam izgatavoto lietu, tad līgums uzskatāms par pirkumu. Pēc CL 2214.p.pārgrozās, pēc 1. daļas. Bet 2. daļa nosāka, nepārgrozās, ja uzņēmējs apstrādāšanai dotam materiālam pieliek kādus pielikumus. Tāpat arī līgums nezaudē uzņēmuma raksturu, ja būvdarbos uzņēmējs piegādā materiālu, bet pasūtītājs dod zemi būves vietai.
b)Ja darbs nav izpildīts vai vismaz nav pabeigts, vai ir izpildīts slikti, vai citādi nekā pasūtītājs norādījis, vai nav ticis laikā gatavs, kā arī, ja apstrādāšanai dota lieta pēc darba pabeigšanas nav atdota, tad uzņēmējam jāatlīdzina pasūtītājam nodarītie zaudējumi. Uzņēmējam jāatlīdzina zaudējumi arī tad, kad vaina ir viņa paša neprašanā vai arī tajā apstāklī, ka viņš nodarbinājis nepratējus, vieglprātīgus vai ļaunprātīgus palīgus.
c) Uzņēmējam jāatlīdzina zaudējumi neatkarīgi no tā, vai tie cēlušies aiz viņa vainas, pasūtījumu izpildot, vai agrāk, vai arī vēlāk. …

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −6,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1140944
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties