Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:745375
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 19.07.2005.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Kad notiek piekļuve ar sacenšanām, stacija uzsāk pārraidi nekavējoties, tikko pēc tā rodas nepieciešamība. Bet tik vienkāršs risinājums noved pie pārāk liela sadursmju skaita, jeb kolīzijām - situācijām, kad pakotnes no divām vai vairākām stacijām tiek uzliktas viena virs citas. Tādēļ piekļuvei ar sacenšanām tiek pielietota sarežģītākā, bet nodrošinoša rezultātus metode CSMA/CD (Carrier Sense Multiple Access/Collision Detection — daudzuma piekļuve ar nesošā uztveršanu/kolīziju atklāšana).
Šīs metodes būtība ir sekojoša: pirms uzsākt pārraidi, stacija kādu īsu laiku seko videi (CS, Carrier Sence - nesošā signāla uztveršana). Gadījumā, ja vide ir aizņemta, stacija atliek pārraidi, bet atklājot, ka vide ir brīva, uzsāk pārraidīt pakotni. Pie pārraides tiek veikta kontrole, lai pārliecinātos, ka tas, kas tiek pārraidīts atbilst reālam vides stāvoklim. Nesaskaņa apzīmē kolīziju (CD, Collizion Detection - kolīziju atklāšana). Kolīzija var notikt signāla aizkavēšanas kabelī vai aparatūrā dēļ, kad vairākas stacijas vienlaikus vai gandrīz vienlaikus pieņem lēmumu, ka vide ir brīva. Atklājot kolīziju, stacija pakotnes atlikušas daļas vietā uzsāk pārraidīt nejaušo traucējumu (jam) 32-48 bitu garumā tādēļ, lai kolīzija turpinātos pietiekami ilgi un visas pārraidošās stacijas to atklāja.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties