Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:853247
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 27.01.2006.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 6 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

1.Sabiedrisko organizāciju veidošanās un funkcijas sabiedrībā un valstī.

Visu sociālo kustību pamatā ir sabiedrībā pastāvošie konflikti, opozicionāro apvienību locekļu centieni revidēt sociālo īstenību un likvidēt atsvešinātību. Sociālo kustību galvenā īpatnība ir kritiska attieksme pret pastāvošajiem sociālajiem institūtiem. Taču savu mērķu sasniegšanai tās pārsvarā izvēlas nevardarbīgas formas.
Visā pasaulē pēdējo gadu desmitos ir aktualizējušās tādas cilvēku eksistencei svarīgas problēmas kā apkārtējās vides stāvoklis, enerģētiskie resursi, pārapdzīvotība u.c. Tās savukārt ir apvienojušas daudzus sociāli aktīvus indivīdus. Cilvēkus šajās kustībās vieno neapmierinātība ar politisko sistēmu, vēlēšanās tās organizācijā un funkcionēšanā iedzīvināt jaunus principus.
Decentralizēta kustības vadīšana ir efektīva, ja tā ir pietiekami strukturēta un spēj mobilizēt dalībnieku enerģiju izvirzīto mērķu sasniegšanai. Šai nolūkā, piemēram, tiek izveidota uz vietējo nodaļu vai grupu tīklu balstīta vadības piramīda ar vadītāju rotāciju. Tomēr šādai rotācijai ir savas negatīvās iezīmes. Rotācijas princips ir vērsts pret varas koncentrāciju, dažādu amatu „uzkrāšanos” vienas personas rokās un personības kultu. Taču rotācijas rezultātā var tikt zaudēti spēcīgi un autoritatīvi līderi, no kuriem rezultātā ir atkarīga kustības autoritāte sabiedrībā, ja ne vienmēr iepriekšējo līderu vietā nāk tikpat autoritatīvi. …

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −3,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1176473
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties