Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:698607
 
Vērtējums:
Publicēts: 26.02.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Periods: 3 mēneši

Prasītais finansējums: 6690 Ls

Projekta kopsumma: 7430 Ls

Kopsavilkums:

Projekta mērķis ir izglītot sabiedrību, īpaši cietumniekus un narkomānus par tuberkulozes bīstamo izplatību un ārstēšanas problēmām. Tiks lasītas lekcijas cietumos un dažādās narkomānijas slimnieku ārstēšanas iestādēs. Īpaši nozīmīgi ir informēt cietumniekus par šo slimību un tās neārstēšanas sekām, jo tieši cietumnieki sastāda apmēram 10 % no visu slimnieku skaita. Kā arī, tieši šajā iedzīvotāju grupā ir ļoti augsta saslimstība ar multizāļu rezistento tuberkulozi (MDR-TB), kas ir kļuvusi par vienu no lielākām mūsdienu veselības problēmām. Būtu svarīgi, lai šie cilvēki saprastu, cik svarīgi ir pareizi un regulāri ārstēties un nepārtraukt to darīt bez ārsta ziņas, kas parasti veicina MDR – TB rašanos.
Ļoti bieži sastopama HIV/AIDS un TB duāla infekcija. Straujš HIV inficēto pieaugums intravenozo narkomānu vidū saistīta ar MDR - TB izplatību Latvijā. Ja ir TB un HIV duālā infekcija, tas nozīmē, ka slimība progresē ātrāk un ir grūtāk apkarojama.
Projekta ietvaros kopā tiks lasītas aptuveni 50 lekcijas visos Latvijas cietumos un narkomānijas ārstēšanas un rehabilitācijas iestādēs (kopā 24 iestādes). Lekcijas apmeklēs aptuveni 1000 narkomānu, kas šajā laika periodā izies ārstēšanās un rehabilitācijas kursu, kā arī lielākā daļa 14 Latvijas cietumu ieslodzītie.
Lai informēto cilvēku skaits būtu lielāks, tiks veidoti un drukāti bukleti (kopā 1000 bukletu), ar kuru palīdzību informētu tos cilvēkus, kas nevarēs apmeklēt lekcijas. Bukleti labi noderēs arī nākamajiem ieslodzītajiem un narkomāniem, kas vēl tikai ārstēsies.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties