Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:519163
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 09.04.2020.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

3. Izvēlēties 2 lugas tēlus un raksturot tos, pamatojot ar citātiem no teksta! (6 p.)
Māte - Lai arī mātei bija ļoti slikta veselība, viņa slikti redzēja un nebija vairs tik daudz spēka, viņa bija strādīga un izpalīdzīga. Par spīti sliktajai veselībai viņa gāja ganos Edžiņa vietā, kad puika palika slims. Tikai Ieva to nenovērtēja un pat ļaunprātīgi izmantoja, jo dēla pienākumus pārcēla uz māti un gribēja, lai viņa tagad visu laiku iet ganos. Māte bija arī ļoti miermīlīga, viņai svarīgi bija, lai mājās valdītu miers. Māte bija gatava nestāstīt tēvam par Ievas meliem, mēģināja tēvu nomierināt un labvēlīgāk noskaņot pēc strīda, kura iemesls bija Edžiņa nedarbs ar plinti, kad viņš pārbiedēja Indrānu māti. Viņa mierināja tēvu teikdama, ka viss jau nemaz nav tik traki, viņa ir dzīva, viss kārtībā. Min arī to, ka ar dakteri var pagaidīt, vēlāk varēs aizbraukt, kad vecais Indrāns nepiekāpīgi lūdz zirgu.
Edvarts – Patiesībā jau viņš tiešām bija labs cilvēks, taču viņa sieva Ieva viņa labsirdību samaitāja. Kā jau visas lugas laikā varēja saprast viņš ļoti mīlēja savu sievu, un padevās katras kaprīzes priekšā. Kaut gan man likās, ka viņš bija iekšējais konflikts pašam ar sevīm, viņam bija grūti izšķirties par ko viņš pastāvēs par vecākiem vai par sievu. Viņš bija arī ambiciozs, un labs tēvs, jo domāja par sava dēla nākotni.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties