Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:129045
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 15.01.2006.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Atsevišķo saistību veidi
Mutuum – aizdevums. Tas ir līgums, ar kuru aizdevuma devējs (mutuo dans) nodod otrai personai (aizdevuma ņēmējam – mutuo accipiens) īpašumā noteiktu daudzumu sugas lietu ar pienākumu atdot tādā pašā daudzumā, tādas pašas šķirnes un labuma lietas. Lai līgums stātos spēkā, nepieciešama gan vienošanās, gan aizdevuma priekšmeta nodošana, tātad tas ir reāllīgums. Viena pati vienošanās par aizdevumu bez lietas nodošanas, ir tikai aizdevuma priekšlīgums, bet ne pats līgums. Aizdevuma priekšmets varēja būt tikai patērējamas sugas lietas, ko var svērt, skaitīt un mērīt. Tas ir vienpesējs līgums, jo kreditoram ir tiesības prasīt aizdoto summu, bet paraadniekam - pienākums atdot.

Commodatum – patapinājums. Tas ir līgums, ar kuru patapinājuma devējs (commodans) nodod patapinājuma ņēmējam (commodatarius) kādu lietu noteiktai lietošanai bez atlīdzības ar noteikumu atdot pēc lietošanas veselu un nebojātu to pašu lietu. Tas ir reāllīgums, kas stājas spēkā ar lietas nodošanas brīdi. Par patapinājuma priekšmetu var b’tu gan kustamas, gan nekustamas lietas. Tas ir bezatlīdzības līgums, jo, ja paredzēta maksa, tad lietas nodošana uzskatāma kā izīrējums. Patapinājuma devējs lietu var atprasīt tikai pēc norunātās lietošanas izbeigšanās. Pat.ņēmējam jārūpējas par pat.lietas uzturēšanu un uzglabāšanu. …

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties