Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:476549
 
Vērtējums:
Publicēts: 06.11.2012.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Audzināšanas un izklaides funkcijas kā autoru, tā lasītāju uztverē ir vienas parādības, divas puses – no autoru viedokļa jāaudzina ar patīkamā palīdzību, lasītāja acīs pozitīvā morāle paaugstina grāmatas vērtību. Grāmatas lasīšana izklaidēšanās labad sākās ar stāstu grāmatu, īpaši ar „Genovevu”. Tādējādi izbeidzās iepriekšējos gadsimtos pastāvējusī reliģiskās grāmatas dominante. Genovevas sāpju ceļi lika lasītājiem izdzīvot veselu dvēseles drāmu, bagātināja viņu pieredzi ar jauniem emocionāliem iespaidiem.
„Genoveva” kā sentimentālisma literatūras sacerējums aicināja lasītāju līdzināties viennozīmīgam idealizētam varonim, nerosinot viņa individualitātes veidošanos. Ar kristiānisma ētikas ietvaros traktēto samierniecisko cietēja ideālu grāmata sociālā plāksnē sludināja fatālismu, pakļaušanos kādas augstākas varas nolemtam liktenim.
19. gadsimta vidū, kad latviešu valodā trūka mākslinieciski augstvērtīgu grāmatu, „Grāfa lielamāte Genoveva”, tāpat kā citi robinsoniādes tipa sacerējumi, sekmēja galvenokārt tikai interesi par literatūru un lasīšanu. Diferencējoties lasītāju interesēm, šo grāmatu nozīme kultūras procesā pakāpeniski samazinājās, īpaši gadsimta pēdējā ceturksnī, kad izveidojās oriģinālproza un parādījās klasikas darbu tulkojumi.

Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −6,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1326580
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties