Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:401200
 
Vērtējums:
Publicēts: 17.12.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

1. Ētika, morāles
Ētika – (gr.ethos: tikums, paradums, paraša, raksturs) morāles un tikumības teorija. Noteiktām vērtībām atbilstoša saprātīgas(labas, laimīgas, pareizas utt.) izvēles, rīcības un dzīves teorija. Morāle – (lat. Daba, raksturs, paradums, dzīves veids, tikumi, ētisks)jābūtība, normu un vērtību kopums, kas veido dispozīciju(domāšanu) nodomu – kā jēgpilnāk labāk dzīvot, kā saprātīgāk lemt kopsakarā ar citiem.
2. Antīkā ētika
Baudas filozofija – kirēnas ētika – dibinātājs Aristips (ap. 435-355 pr. Kr.). Viņa filozofijas jautājums ir bauda. Baudas izjūta ir augstākais labums, t.i., tāds stāvoklis, kas neizsauc citas vajadzības. Bauda ir galīgais labums un mērķis, un laime ir baudu pilnības pavadizjūta. Bauda- patīkams juteklisks pārdzīvojums, kas attaisno visu un, būdama universāla, pakļauj sev gan tikumiskās normas, gan kaunu, pati palikdama par valdošo mērķi. Tas ietver gan miesiskas sajūtas, gan garīgu pārdzīvojumu, gan garīgu pārdzīvojumu, gan pagājušas baudas atmiņas, gan vēl gaidāmu baudu, kaut gan atmiņas par pagātni vai nākotnes baudījuma gaidas Aristips vērtējis zemāk par īstenu baudas mirkli tagadnē. bauda – augstākais labums un mērķis. Nevis jebkura bauda, bet lielākā bauda jāizvēlas. Baudas stāvoklis patstāvīgs: kad ir bagātība vai nabadzības bauda. Bauda ir subjektīvs dvēseles stāvoklis. Jābūt baudas saimniekam. Bauda ir mūsos. Sekotāji Aristipam – Etions, Antipatrs, Teodors, Epitīmids, Hēgēsijs.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −-4,30 €
Materiālu komplekts Nr. 1119396
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties