Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:783098
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 17.07.2012.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Viedokļi dalās jautājumā, kad runa iet par zvanīšanu vai nezvanīšanu medijiem, ja relīzes ziņa netiek publicēta. Vieni apgalvo, ka zvanīšana ir nepiedodama, bet citi uzsver nepieciešamību ietekmēt žurnālista rīcību ar zvanu pareizā brīdī. Protams, nav nepieciešams zvanīt žurnālistam 5 minūtes pēc relīzes izsūtīšanas ar jautājumu, vai viņš to ir saņēmis. Bet, ja ziņa ir pietiekami svarīga, un tādai tai vajadzētu būt, nav nekā nosodāma, ja šāds zvans tiek veikts ar korektu neuzbāzīgu apvaicāšanos par relīzes saņemšanu. Tomēr šo jautājumu var uzskatīt par ļoti delikātu un šeit ir grūti novilkt robežu, kas ir uzmācīga zvanīšana un žurnālista traucēšana un kas ir labas komunikācijas veidošana, ar mērķi panākt vēlamo efektu.
Man patīk Deivida Mērmana Skota ieteikumi, kā uzrunāt medijus. Viņš vienmēr ir apgalvojis, ka mediju apbēršana ar surogātpastu nedarbojas.8 Viņš uzsver nepieciešamību katrā reizē mērķēt uz vienu žurnālistu, iegūstot viņa uzticību un izrādot interesi par žurnālista profesionālo darbību. Viņš ierosina palīdzēt žurnālistam saprast kopainu un iekļaut labas pieredzes informāciju, piemēram, kā klients sadarbojas ar uzņēmumu vai kādu labumu ir guvis klients. Viņš arī iesaka vienmēr operatīvi sazināties ar mediju pārstāvjiem un nosūtīt viņiem informāciju solītajā laikā. Šis ieteikums ir zelta vērts, ne reizi vien no žurnālistiem esmu dzirdējusi sūdzības, ka relīzes izsūtītāji uzskata, ka ar relīzes izsūtīšanu viņu pienākums ir beidzies. Brīdī, kad papildus informācija ir nepieciešam, tā ir jāsniedz. Un visbeidzot, nevajag uzskatīt, ka žurnālisti nevēlas saņemt preses relīzes. Viņi tās vēlas saņemt, jo arī viņiem ir nepieciešamas jaunas idejas, viedokļi, sensācijas un aktualitātes.9

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties