Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:766833
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 19.04.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 3 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Spilgts un viegli lasāms darbs. Palmeram piemīt apbrīnojama spēja saskatīt izteiksmīgus smalkumus... (Sunday Telegraph)2
Šādas un līdzīgas atsauksmes ir atrodamas par A.Palmera darbu „Baltijas jūras valstu un tautu vēsture”. Savā referātā es centīšos distancēties no jau citu izteiktiem viedokļiem un „ar vēsu galvu” apskatīt šo grāmatu un autora devumu Baltijas reģionālās vēstures pētniecībā. Referātā es centīšos raksturot grāmatas tēmu, noteikt kādā nozīmē A.Palmers saprot ar jēdzienu Baltijas reģions, t.s., vai tā ir tikai ģeogrāfiska vienība vai politiska, vai kulturāla, bet iespējams viņš ir sakompilējis visas nozīmes. Tāpat centīšos noteikt metodi, kādu autors ir izmantojis runājot par Baltijas vēsturi, kā arī pameklēt iespējamās kļūdas un neprecizitātes, kādas autors ir pieļāvis.
Lai noteiktu cik tad liela ir šī britu autora saprašana par Baltijas reģionu, jāpalūkojas viņa biogrāfijā un bibleogrāfijā. No internetā atrastās informācijas par Alanu Palmeru var teikt, ka viņš ir vairāk nekā trīsdesmit grāmatu autors, to vidū lielākā daļa ir vēsturiskas biogrāfijas, kā arī vēstures rokasgrāmatas2. To tēmas skar gan Lielbritāniju, gan Vāciju, gan Krieviju, kā arī citas Eiropas valstis. Par savu ieguldījumu 1980. gadā viņš tika uzņemts britu Karaliskajā Literatūras biedrībā3.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −3,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1111897
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties