Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:877473
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 26.05.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Romāna fragmenta galvenā tēma – savstarpējās attiecības ģimenē. Atainotas tēva un meitas savstarpējās attiecības mirklī, kad pēdējā ir pieķerta glabājam cigaretes savās kabatās. Spilgti atspoguļojas abu attieksme konflikta situācijā, kurā viens ir vainīgais, bet otrs – tiesātājs. Par apakštēmām minamas: jauniešu kāre izmēģināt visu aizliegto; vecāku pārlieku stingrais audzināšanas veids; neapzinātas rīcības sekas. Darbā aplūkotās tēmas lieliski atbilst daudzu jauniešu ikdienas rūpēm.
Romāna fragmenta problēma – smēķēšana jauniešu vidū. Problēmai pakārtoti visi fragmentā minētie notikumi, no cigarešu iegādes līdz strīdam ar tēvu. Jaunieši savos gados ir ļoti viegli ietekmējami gan visam labajam, gan sliktajam. Smēķēšana ir viens no netikumiem, kas guvis ievērību jaunās paaudzes vidū. Uzsākt smēķēt netieši mudina apkārtējā sabiedrība, kurā smēķējoši vecāki, draugi, paziņas nav retums. Darbā atspoguļojas piemēra no jaunatnes – meitene Lelde –, kura uzsākusi smēķēt un dēļ tā ir radies konflikts ar tēvu. Smēķēšana viennozīmīgi ir atzīstama par kaitīgu veselībai, tādēļ nav bez pamata tēva veltītās dusmas Leldei, jo viņš aizvien izjūt rūpes un atbildību par savu meitu. Šeit parādas arī jauna problēmam, kur bērni reizēm neizprot vecāku dusmas, lai gan viss tiek darīts viņu pašu labā.…

Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −1,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1229488
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties