Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:764729
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 22.02.2018.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Tetraloģijā „Pati ar savu vēju” (1982; 1984) rakstniece dodas sociālā piesātinājuma un psiholoģiskuma padziļinājuma virzienā. Šos darbus var saukt par avangarda literatūru, jo pirmais darbs „Varmācība” ir vēstījums ar septiņām atkāpēm, otrais darbs „Nodevība” - kāda stāsta anatomija. Līdz ar to ir pamats pieņemt, ka R. Ezeras daiļrades attīstībā sācies nākamais - trešais posms. „Dzīvot uz savas zemes” (1984), „Princeses fenomens” (1985), „Pie klusiem ūdeņiem” (1987), „Virtuvē bez pavārgrāmatas” (1989) – tie ir īsprozas darbi, kas veido nozīmīgu Ezeras daiļrades daļu, iezīmē virsotni visā mūsdienu latviešu stāstniecībā un novelistikā.
Grāmatas „Visticamāk, ka ne...” (1993) un „Visticamāk, ka jā..” (1996) veidotas kā dienasgrāmatas, kurās rakstnieces acumirkļu iespaidi lasītājam ļauj ieiet viņas uztveres telpā un palūkoties apkārt viņas acīm. Šo pasauli apsīd it kā burvju luktura gaisma, kurā pat ikdienišķais un pavirši garāmejot nepamanāmais iegūst valdzinājumu, nozīmību un mirdzumu. Cieši pietuvojoties robežai, kas šķir būtību no nebūtības, atskan atklāts vai slēpts jautājums - vai tas viss jau kādreiz bijis vai vēl tikai būs. Netveramības, irealitātes sajūta īpaši spēcīga pēdējo gadu darbos - „Pūķa ola” (1995), „Varbūt tā nebūs vairs nekad” (1997), un jau pēc rakstnieces nāves izdotajā – „Odas skumjām” (2003). Tie ir darbi, kuru sākotne rodama jau 60. un 70. gadu sacerējumos, taču pilnībā iekļaujas 21. gadsimta literatūrā un bagātina to.

Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties