Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:936593
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 01.02.2021.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 4 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Tās funkcijas ir nodrošināt sabiedrību ar nepieciešamajām precēm un pakalpojumiem, īstenot nodokļu politiku, radīt konkurenci, ja tā ir nepieciešama, uzlabot labklājības līmeni. Ekonomikas valstiskās regulēšanas metodes ir iedalāmas tiešajās un netiešajās metodēs. Tiešās metodes ir valsts programmu izstrāde, konkrētu nozaru finansēšana no valsts budžeta, cenu regulēšana, produkcijas ierobežošana. Netiešās metodes ir muitas tarifu ieviešana, ārējās tirdzniecības un procentu likmes regulēšana.
Ja preces cenas un iedzīvotāju izmaksu attiecība ir vienāda, un indivīda ieguvums ir vienāds ar visas sabiedrības ieguvumu no kādas preces vai pakalpojuma, tad tirgus darbība ir vērtējama sekmīgi. Tātad, patērētāja ieguvumu var definēt kā ārējo jeb trešās personas ārējo blakus efektu. Tie var būt gan pozitīvi, gan negatīvi. Pozitīvo ārējo blakus efektu pamatā ir iedzīvotāju izglītošanas iespējas, jo tās uzlabo darbaspēju tālāko attīstību. Savukārt, negatīvie ārējie blakus efekti ir tirgus nepilnību attēlojums.
Sabiedrības patēriņa preces un labumi ir preces, kuras patērētāji izmanto tikai savu personisko vajadzību apmierināšanai. Šīs preces un labumus izmanto indivīds, bet ir iespēja, ka to izmantos arī kāda cita persona.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −3,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1383685
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties