Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:874756
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 18.04.2006.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Nacistu ideāls bija augstākās rases- vācu un citu ģermānu tautu kundzība Eiropā un pasaulē. Nacisti pārņēma Eiropā jau kopš viduslaikiem izplatītā antisemītisma dogmas. Eiropas valstīs daļa sabiedrības pret ebrejiem izturējās noraidoši, nicinoši, jo vairums ebreju bija sekmīgi uzņēmēji, finansisti un zinātnieki. Starpkaru posmā pieci no deviņiem Nobela prēmijas laureātiem bija ebreji (arī fiziķis Alberts Einšteins). Antisemītisms bija izplatīts lauku iedzīvotāju vidū, jo izplatījās baumas ne tikai par necilvēcīgiem slepeniem ebreju rituāliem, bet arī par vispasaules ebreju sazvērestību, kuras mērķis esot ebreju kundzības nodibināšana. Pirmā pasaules kara laikā un pēc kara antisemītisma vilnis pieauga. Pret ebrejiem vērsto noskaņojumu Vācijā pastiprināja pēckara ekonomiskā krīze un inflācija. Arī komunistiskā režīma izveide un darbība Krievijā tika saistīta ar ebreju sazvērestību. Jo arī K. Markss un F. Engelss bija ebreji.
Jau savas darbības pirmajos mēnešos jaunā nacistu valdība aktīvi vērsās pret ebrejiem- tie tika atlaisti no darba, izsludināja boikotu ebreju uzņēmumiem, sadedzināja ebreju autoru darbus, skolu mācību saturā tika ieviestas tēmas par ebreju nepilnvērtību un nepieciešamību cīnīties pret viņiem.
Hitlera valdība 1938. gadā nolēma izsūtīt 17000 Polijas izcelsmes ebrejus uz Poliju, bet tur viņus nepieņēma. Tā paša gada 10. novembrī nacisti un viņu piekritēji sāka masveidā demolēt ebreju veikalus un uzņēmumus, dedzināt sinagogas. Tā kā ielas bija pilnas ar stikliem, tad šī nakts ieguva- Kristāla nakts nosaukumu.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −2,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1196246
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties