Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:555354
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 04.11.2004.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Dienviddakotas štatā Melno kalnu Dienvidrietumu masīvā atrodas varenais Rašmoras kalns, uz kura izveidots Amerikas brīvības simbols — memoriāls Amerikas demokrātijai. Rašmoras memoriālu, tāpat kā Brīvības statuju ASV televīzija rāda pašos svinīgākajos brīžos. Tas simbolizē valsts spēku un varenību. Memoriāls atrodas 1672 metrus virs jūras līmeņa. To gadā apmeklē 3 miljoni cilvēku.


Pie ASV šūpuļa stāvējušos valstsvīrus amerikāņi godina par tēviem dibinātājiem. Viņu vidū īpaša vieta ir četriem prezidentiem — līderiem, kuri uz mums noskatās no kalna virsotnes. Viņu krūšutēli ir patiešām iespaidīgi —142 metrus augsti, bet sejas sasniedz sešstāvu mājas augstumu —18 metrus.

Nācijas tēvs Vašingtons


Pats pirmais kreisajā pusē marmora klintī izcirsts nācijas tēvs, Amerikas pirmais prezidents Džordžs Vašingtons, kurš prezidenta krēslā sēdēja astoņus gadus — no 1789. līdz 1797. gadam. Dž. Vašingtona (1732. — 1799.) vārdā nosaukta ne tikai ASV galvaspilsēta, kurai tieši viņš izvēlējās vietu, bet arī citas vairāk nekā simts mazākas pilsētas un apdzīvotas vietas, štats, septiņi kalni, astoņas upes, desmit ezeri, nemaz nerunājot par mācību iestādēm, kuģiem un vēl un vēl. Man patika viņa vārdi: "Es ceru, ka man vienmēr pietiks spēka saglabāt to, ko uzskatu par pašu vērtīgāko no visiem goda nosaukumiem un amatiem — godīga cilvēka reputāciju.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties