Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:756043
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 20.05.2021.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

• Savs vērtējums
Manuprāt, dzejolis “Pazudušais dēls” atspoguļo mūsu tautas lepnumu, nesalaužamo garu un spēku cīnīties pret pāri darītājiem.
Salīdzinot ar Bībeles motīvu, kur pazudušais dēls simbolizē cilvēka vājumu un tieksmi “pazust” vai kļūdīties, Rainis ir izvēlējies pretēju interpretāciju, kas man ir daudz tuvāka, jo tā uzmundrina un iedvesmo nepadoties arī grūtākajās dzīves situācijās.

2. Izskaidrot dzejoļa krājuma “Tālas noskaņas zilā vakarā” 7 metaforiskos nodaļu virsrakstus, raksturot motīvus nodaļās + piemēri no dzejas!
Dzejoļu krājums “Tālas noskaņas zilā vakarā” sākas ar ievaddzejoli, kurā Rainis attēlo savu došanos trimdā, tam seko septiņas savstarpēji tematiski saistītas nodaļas, kurās atsevišķi motīvi papildina cits citu, līdz sasniedz kulmināciju pēdējā nodaļā, kurai seko epilogs.
Dzejoļu krājuma nosaukums, veltījums un divi moto norāda šī dzejoļu krājuma saturisko virzienu, kā arī attēlo liriskā varoņa ilgas pēc dzimtenes, kura viņam nav sasniedzama. Ar metaforām un alegorijām dzejoļu krājumā pausta tiekšanās pēc pārmaiņām, attēlots tā laika sabiedrības noskaņojums.
Dzejoļu krājums “Tālas noskaņas zilā vakarā” ir iedalīts šādās nodaļās: “Aiz apmiglota loga”, “Piekvēpis gaiss”, “Trejkrāsainā saulīte”, “Zem vientulības tumšzaļiem spārniem”, “Nakts ēnas”, “Zelta tvaiks” un “Priekšpavasaris”.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −4,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1386156
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties