Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:959606
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 13.09.2006.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Par mākslinieku
Raimonds Staprāns dzimis 1926. gadā Rīgā. 1944. gadā emigrējis uz Vāciju, 1947. gadā devies uz ASV. Profesionālo izglītību ieguvis Vašingtonas universitātē Sietlā un Kalifornijas universitātē Bērkli. Raimonda Staprāna gleznas tikušas eksponētas daudzās grupu un personālizstādēs ASV un citviet pasaulē, tai skaitā 1991. gadā mākslinieka personālizstādē Valsts Mākslas muzejā Rīgā. Viņa darbi iekļauti Tēlotājmākslas muzeja Sanfrancisko, Oklandas muzeja Kalifornijā, Santa Barbaras Mākslas muzeja, Tēlotājmākslas muzeja Hjūstonā, Losandželosas Mākslas muzeja, Portlendas Mākslas muzeja, kā arī Valsts Mākslas muzeja Rīgā kolekcijās un privātkolekcijās, tai skaitā preses magnāta Rūperta Merdoka kolekcijā.
Raimonda Staprāna glezniecības raksturošanai dažkārt izmantots apzīmējums „abstraktais reālisms”. Lai gan darbos atveidoti reāli priekšmeti kā, piemēram, krēsli, virtuves piederumi vai apelsīni, mākslinieks uzsvēris tieši krāsas un struktūras nozīmi gleznas ietvaros. Iemīļots autora motīvs ir arīdzan Kalifornijas līča skati, atainojot laivas piestātnē vai risinot arhitektoniskus motīvus. Viņa darbus raksturo kompozīcijas skaidrība un lakonisms, krāsu spožums un spilgtums, panākot specifiski Kalifornijas gaismai raksturīgās krāsu nianses.

Izstādē apskatāmi darbi no Kārļa Leiškalna privātkolekcijas.

Izstāde
Nesen es apmeklēju mākslinieka Raimonda Staprāna izstādi Rīgas Galerijā. Mākslinieks man palicis atmiņā ar savu neparasto priekšmetu attēlojumu.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −1,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1191513
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties