Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:730952
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 15.10.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Gan veselajiem, gan slimajiem cilvēkiem ir raksturīgas daudzas valodiskas izpausmes, domas, pārdzīvojumiem atbilstošas sejas muskuļu kustības, kurām psiholoģija agrāk netika pievērsusi uzmanību, uzskatot tās par organisma darbības traucējumiem vai kļūdīšanos. Cilvēki runājot mēdz pārteikties, aizmirst, viņiem raksturīgi īpatnēji sapņi, taču tradicionālā psiholoģija šajos gadījumos nesaskata neko ievērības cienīgu. Psihiski slimajiem raksturīgas uzmācīgas idejas, vīzijas. Tām mēdz meklēt fizioloģisku skaidrojumu. Taču Zigismundam Freidam šāda veida skaidrojums nešķita pietiekams. Viņš atzīst, ka visas minētās parādības var saprast, ja tās saista ar psihiskajiem procesiem. Tātad, vajag analizēt psihi , no šejienes arī cēlies vārds psihoanalīze, lai atklātu neizskaidroto psihisko parādību cēloņus.
Psihoanalīze, kā to definē tās izveidotājs Zigismunds Freids (1856-1939), ir ārstnieciska metode, kas , izmantojot psiholoģisku tehniku, mēģina ārstēt noteiktas nervozitātes formas. Taču psihoanalīze neaprobežojas tikai ar dziedniecību. Tā iespaido zinātni, literatūrkritiku, socioloģiju, vēsture. Tā ir analītiska pieeja, kura ļauj izpētīt cilvēka psihes uzbūvi, likumus, pēc kuriem tā darbojas, tāpat psihoanalīze dod mums iespēju ārstēt tās traucējumus un novērst tās trūkumus jau pašā rašanās sākumā. Freida mācībai ir arī vairāki ievērojami sekotāji un turpinātāji, kā, piemēram, Karls Gustavs Jungs (1875-1961).…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −7,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1307780
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties