Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:826856
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 29.12.2008.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Protestantisms ir kristīgās baznīcas konfesijas, kuras radušās 16. gs. reformācijas rezultātā. 1529. gadā Špeieras reihstāgā virkne firstu un brīvpilsētu noprotestē "Vormsas ediktu", kurā Luters izsludināts par ķeceri. Tāpēc reformācijas piekritējus sāk saukt par protestantiem.
Mūsdienās, šo terminu attiecina uz luterāņu, anglikāņu, baptistu, metodistu, reformēto u.c. kristīgajām baznīcām, kas Latvijā pastāv līdzās Romas katoļu un pareizticīgo jeb ortodoksajai konfesijām.

1.Protestantu ticība


Protestantisko teoloģiju visprasmīgāk instrumentēja akurātais Kalvins, savukārt gandrīz visas tās melodijas sarakstīja ražīgais Martins Luters. Sekojot humānistu mācībai izprast Bībeles pašu autoru teikto, Luters no apustuļiem Pāvila un Jāņa uzzināja, ka mūsu svētais Radītājs glābj grēciniekus, caur savu Vārdu sniedzot pārveidojušās zināšanas par Jēzu Kristu. Ticīgie pazīst Jēzu kā dievišķu Mīlētāju, kurš mira par viņu grēkiem, kurš atkal cēlās, lai iekarotu „valstis un varu”, un tagad kā starpnieks nodod viņiem taisnīguma dāvanu – vainas piedošanu, atzīšanu par dieva bērniem un drošu cerību uz atmaksu. No šīs ticības un zināšanām par Jēzu Kristu un viņa balvām izriet visa kristīgā dzīve – nožēlošana, komūnija ar Dievu un labie darbi, kas tiek veikti apzinātā brīvībā no dvēseli postošās nepieciešamības iemantot Dieva nepārtrauktu labvēlību paša pūliņu ceļā.…

Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties