Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:161001
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 30.03.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 7 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
1. Nodaļa  Latvijas Republikas prokuratūras tiesiskais statuss    4
2. Nodaļa  Latvijas Republikas prokuratūras funkcijas    7
3. Nodaļa  Latvijas Republikas prokuratūras tiesiskā statusa salīdzinājums ar citām valstīm    9
  Secinājumi un priekšlikumi    10
  Izmantotās literatūras un avotu saraksts    11
Darba fragmentsAizvērt

Latvijas Republikas prokuratūras tiesiskais statuss

Latvijas Republikas Prokuratūra tika izveidota 1990. gada 26. septembrī, kad Latvijas Republikas Augstākā Padome pieņēma likumu „Par prokurora uzraudzību Latvijas Republikā” . Likums stājās spēkā ar tā pieņemšanas dienu un noteica prokuratūras organizācijas un darbības galvenos principus, kā arī prokuroru pilnvaras, ar šo likumu tika izveidota Latvijas Republikas prokuratūra, kas bija no PSRS prokuratūras neatkarīga institūcija.
Kopš 1994.gada 1.jūlija Latvijas Republikā ir spēkā 1994.gada 19.maija Saeimas pieņemtais “Prokuratūras likums” , kura normas ir saistošas līdz pat šim brīdim, ņemot vērā grozījumus, kas izdarīti ar 1996.gada 11.janvāra, 1996.gada 23.maija, 1998.gada 2.aprīļa, 1998.gada 22.oktobra, 2000.gada 8.jūnija likumiem, 2002.gada 4.jūnija Satversmes tiesas spriedumu, 2002.gada 10.oktobra, 2003.gada 19.jūnija, 2005. gada 2. jūnija, 2007. gada 4. aprīļa, 2008. gada 17. jūlija un 2008. gada 12. decembra likumiem.
Prokuratūra Latvijā pēc „Prokuratūras likuma” ir vienota, centralizēta, triju pakāpju iestāžu tiesu varas institūcija, kas patstāvīgi veic uzraudzību pār likumības ievērošanu. Prokurors ir prokuratūras amatpersona, kas ieņem ģenerālprokurora, Ģenerālprokuratūras departamenta virsprokurora, Ģenerālprokuratūras nodaļas virsprokurora, tiesas apgabala virsprokurora, rajona (republikas pilsētas) virsprokurora, virsprokurora vietnieka, vai visu pakāpju prokuratūras iestāžu prokurora amatu. Ģenerālprokurors ir prokuratūras vadītājs, viņš vada un kontrolē prokuratūras iestāžu darbību, nosaka to iekšējo struktūru un štatus. Ģenerālprokurora normatīvos aktus, ja tie neatbilst likumam, var atcelt Augstākās tiesas Senāts.
Prokuratūra savā darbībā ir neatkarīga. Saeimai, Ministru kabinetam, valsts, pašvaldību institūcijām, valsts un pašvaldību ierēdņiem, visu veidu uzņēmumiem, organizācijām, kā arī personām ir aizliegts iejaukties prokuratūras darba lietu izmeklēšanas vai citu prokuratūras funkciju izpildes laikā.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −4,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1134824
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties