Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:574715
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 20.07.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Ienesīgums pie dzēšanas (Yield to maturity, IRR)3 – salīdzināšanas likme, ar kuru investīciju projekta tīrie diskontētie ienākumi vienādi ar 0. Ar šādu procentu likmi investīcijās ieguldītās naudas pašreizējā vērtība ir vienāda ar tās naudas pašreizējo vērtību, kas saņemta atpakaļ, īstenojot investīciju projektu. Investīciju projekts ar noteiktu salīdzināšanas likmi ir pieņemams, ja IRR ir lielāka par šo salīdzināšanas likmi, un nepieņemams pretējā gadījumā. IRR ir robežlikme, līdz kurai dotais investīciju projekts ir rentabls. Priekšroka ir dodama tam investīciju projektam, kuram ir vislielākā IRR vērtība.

Obligācijas pērk un pārdod vērtspapīru tirgū un tāpēc katrā konkrētā laika brīdī katrai obligācijai ir tirgus cena, kas ir atkarīga no finansu tirgū valdošās procentu likmes, jo tiek definēta kā sagaidāmo ienākumu plūsmas tagadnes vērtība ar doto procentu likmi. Obligācijas pašreizējais ienesīgums YC (current yield) ir ikgadējā ienākuma I attiecība pret tirgus cenu P, izteikta procentos. Obligācijas pilnais ienesīgums n periodus līdz dzēšanai ir konkrētas naudas plūsmas iekšējā ienesīguma norma IRR.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties