Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
12,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:560142
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 03.01.2022.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 7 vienības
Atsauces: Nav
Laikposms: 2016. - 2020. g.
2021. - 2025. g.
Darba fragmentsAizvērt

1.4.5. Fiziskā sagatavošana (fizisko īpašību izpausmes formas, sastāvdaļas, veidi ar pamatojumu)
Lai sasniegtu izvirzīto mērķi, ņemot vērā klientes vecumu, iepriekšējo pieredzi un iegūtos sagatavošanās posmu rezultātus, gada cikla laikā tiks attīstīta gan vispusīgā, gan speciālā fiziskā sagatavotība.
Sākotnēji treniņos tiks apgūta tehnika, tāpat liela uzmanība tiks pievērsta līdzsvara vingrinājumiem, kā arī vingrinājumiem ceļgalu locītavu stiprināšanai un sāpju mazināšanai.
Vispusīgās fiziskās sagatavotības laikā tiks attīstīta izturība. Par cik izturība ir kā pamats visos sporta veidos, treniņu procesā iekļausim gan zemas, gan vidējas intensitātes aerobu slodzi. Klientei, uzlabojot aerobo izturību, treniņos tiks izmantota intervālu metode (vidējo intervālu slodze, vingrinājumi no 30sek. līdz 1min. un 2min. atpūta), kas pozitīvi ietekmēs sirds un asinsrites sistēmu.
Par cik kliente uzrādījusi samērā vāji attīstītu lokanību tehniskajā sagatavošanas posmā, nespējot veikt pilnas kustību amplitūdas, varam secināt, ka to ierobežo arīdzan virssvars. Kopīgais mērķis katrā spēka treniņā būs attīstīt un trenēt lokanību, veltot laiku gan treniņa sākumā – iesildīšanās daļā, gan treniņa beigās – atsildīšanās daļā (aptuveni 10min.). Lokanība ir viena no galvenajām cilvēka fiziskajām pamatspējām, tāpēc atpūtas dienās klientei būs jāveic zemas intensitātes stiepšanās vingrinājumi, kas attīstīs ķermeņa elastību un palīdzēs tehniski veikt vingrinājumus ar apsmagojumu.
Augstas intensitātes slodze labvēlīgi ietekmēs organismu, tāpēc treniņu plānā tiks iekļauta arī pārmaiņus nepārtrauktās metodes slodze, piemēram, sprints. Lai gan ātruma attīstīšana klientei nav tik būtiska, tomēr ir jāapzinās, ka tā veicinās fizisko ātrspēka īpašību.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −7,77 €
Materiālu komplekts Nr. 1389662
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties