Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:110599
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 07.04.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Politiskā ideoloģija – tas ir apziņas forma, kas atspoguļo realitāti interešu skatījumā. Politiskā ideoloģija piedāvā: 1. eksistējošās politikās sistēmas novērtējumu (kritiku) pasaules uzskatu veidā; 2. modeli vēlamajai nākotnes sabiedrībai, tā saucamās “labākās sabiedrības” vīzijas veidā; 3. norāda, kādā veidā būtu jārīkojas, lai panāktu politiskās izmaiņas (rīcību). Politiskā ideoloģija tas ir ideju kopums, kuras veido bāzi priekš kādai politiskai rīcībai.
Konservatīvisms bāzējās un pragmatismu. Pragmatisms – tas ir teorija, kura domā ar sevi skeptisko attieksmi pret visu. Par visu ir jāšaubās.
Liberālismu bieži izskata kā meta – ideoloģiju, kurā ietver sevī bāzes, kuri ļauj diskutēt par politiku.
Pēc Marksa domām, ideoloģija tas ir valdošas šķiras idejas, kuras tāpēc arī atbalsta šķiras sistēmu, tādējādi atbalstot mūžīgo ekspluatāciju. Kā termins, “liberalism” nozīme politisku lojalitāti, šo terminu sāka lietot 19. gadsimtā. Liberālisms – viena no politiskajiem ideoloģijām, ar kuru ir jāsaprot cilvēka personisko brīvību( cilvēks ir brīvs: sociālā, politiskā, garīgā jomās). Starp valsti un privāto cilvēka dzīvi ir nepārkāpjama robeža. Valstsvīram nav tiesību iejaukties cilvēkā dzīvē, privātā dzīvē. Tas nozīme, ka liberālisma galvenais mērķis ir brīvība. Liberālisma galvenie principi un elementi: 1. Indivīds; 2. Saprāts un racionalitāte – pamatojoties uz izglītību ir jābūt progresam; 3. Brīvība – cilvēkam ir jābūt brīvam un neatkarīgam no valsts; 4. Tolerance – visiem ir jāciena un jāievero citu uzskatus; 5. Taisnīgums – balstoties uz likumu visiem ir vienādas tiesības un brīvības visiem; 6. Privātīpašums – visiem ir tiesības uz privātīpašumu;

Liberālisms kā savu pamatmērķi uzskata cilvēka vai indivīda brīvību.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −2,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1131265
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties