Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
  • Politikas teorijas priekšmets. Rietumu politiskās domas aizsākumi

     

    Konspekts4 Politika

2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:213153
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 03.11.2005.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 3 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Pirmo pilnīgi izstrādāto politisko teoriju radīja Platons, kurš savos darbos ļoti ietekmējās no sava skolotāja Sokrāta. No Platona arī visvairāk var uzzināt par Sokrātu. Platons ir sarakstījis daudzus dialogus, kuros galvenais tēls (gudrs filozofs) ir Sokrāts (vēl joprojām nav skaidrs, cik lielā mērā Sokrāts šajos darbos ir izdomāts). No Sokrāta ir ietekmējušies arī citi tā laika filozofi, kas arī rada lielāko ar šo filozofu saistīto problēmu, jo dažādu autoritāšu uzskati par viņu atšķiras fundamentāli svarīgos jautājumos. Problēmu izraisa tas, ka pats filozofs nekad nav savas idejas pierakstījis un tās ir saglabājušās tikai viņa „aprakstos”. Sokrāta galvenais mērķis bija patiesības izzināšana.
Sokrāta uzdotie jautājumi pārsvarā bija ētiska rakstura – kā cilvēkam būtu jādzīvo. Sokrāts mēdza uzsvērt, ka ir gudrāks par citiem tikai tāpēc, ka viņš zina, ka nekā nezina (uzsver patiesības meklējuma svarīgumu).
Sokrāts bija pārliecināts, ka ļaunums ir saistāms ar neziņu – ja cilvēks zina, kas ir labais, viņš rīkosies saskaņā ar to.
Par elenchos pārbaudi nosauca Sokrāta ieviesto metodi. Viņš bija pārliecināts, ka pastāv atšķirība starp viedokli un zināšanām – tādēļ svarīgākais ir jautāšana, pareizo jautājumu uzdošana, negaidot, ka nešaubī9gi tiks atrasta pareizā atbilde. Šī metode ir nozīmīga ar to, ka liek uzdot arvien vairāk jautājumu (pareiza domāšana nozīmīgāka par pareiziem secinājumiem). …

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −2,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1164647
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties