Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:208371
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 06.05.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 4 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Runājot par politikas analīzes trešo posmu jeb tā saucamo alternatīvu izvēles posmu un šis posms ir attiecināms politikas procesa trešo fāzi, kas ir politikas pieņemšana. Šajā trešajā posmā uzmanību ir jāpievērš politisko lēmumu pieņemšanas tehnikām. Pastāv trīs politisko lēmumu pieņemšanas tehnikas un tās ir izmaksu – ieguvumu analīze, ietekmes uz vidi novērtējums un tehnoloģiju novērtējums. Tagad uzmanību vajadzētu pievērst katram atsevišķi, lai varētu iedziļināties šo tehniku saturā un jēgā.
Pirmkārt, kas attiecās uz izmaksu – ieguvumu analīzi. Runājot par šis analīzes veidu vajadzētu pateikt to, ka šī metode, galvenokārt, ir saistīta ar ekonomiskiem aspektiem. Šī metode palīdz noskaidrot to, kad varētu sagaidīt ekonomisko tirgu kritumu balstoties uz konkrētiem ekonomiskiem projektiem, ekonomiskām programmām un daudzām citam metodēm. Šis analīzes tehnikas pamatā ir salīdzināšanas procedūra, jo lai operētu ar konkrētiem skaitļiem viņus vajag salīdzināt savā starpā. Līdz ar to tas nozīme, ka salīdzinot konkrētus radītājus savā starpā gadu laikā var izdarīt konkrētus secinājumus par ekonomisko situāciju. Izmaksu – ieguvumu analīze ir atšķirīga no izmaksu – efektivitātes analīzes un no riska analīzes. Būtībā izmaksu – ieguvuma analīzes tehnikā ietilpst abas šis analīzes metodes, jo šajā tehnikā arī tiek runāts par efektivitāti un notiek konkrētu radītāju salīdzināšana ar mērķi noskaidrot riska iespējamību. Izmaksu – ieguvumu analīze ir viena no populārākajām analīzes tehnikām un tā ļoti bieži tiek piemērota jautājumos, kuri ir saistīti ar ekonomiskiem procesiem un aktuāliem ekonomiskiem jautājumiem.
Tagad uzmanību vajadzētu pievērst tādai tehnikai kā ietekmes uz vidi novērtējums. Šī tehnika kļuva populāra tikai 1970. gadā ASV un tieši ASV bija šis tehnikas aizsācēja.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties