Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:784703
 
Vērtējums:
Publicēts: 20.04.2012.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 11 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Ieteicams ārstēties sanatorijās un kūrortos; vēlamais laiks ir no aprīļa līdz maijam un no septembra līdz oktobrim. Lēkmes laikā noderīgi silti ietinumi, kompreses, parafīna aplikācijas, īsviļņu diatermija, vēlāk — viegla masāža, ultraskaņas terapija.
Izārstēt tophus var samazinot urīnskābes daudzumu. Diēta – samazināt purīnsaturošus ēdienus, jo to sabrukšanas rezultātā veidojas urīnskābe (gaļa un jūras produkti). Tophus, ja tie ir lieli, var arī izņemt ar ķirurģisku iejaukšanos – tiek izdarīts iegriezums skartajā rajonā un tophu kristāli izkasīti ārā.
Tas, ko cilvēks pat sev var nodrošināt: Paasinājuma laikā nepieciešams gultas režīms, siltums, viegli sagremojams uzturs ar mazu enerģētisko vērtību. Slimniekam ierobežojams gaļas, aknu, nieru, pākšaugu, spinātu patēriņš. Nedrīkst lietot alkoholiskus dzērienus. Jāēd 3 reizes dienā, vakariņās ēdot ļoti maz – glāzi piena, kefīra vai augļus. Var lietot sārmainos minerālūdeņus — boržomi, džermuku. Ļoti noderīgi ir dzert dārzeņu, piemēram, burkānu un ogu sulas, piemēram, ķiršu sula.

Profilakse.
Te vissvarīgākais ir diēta: samazināta uztura enerģētiskā vērtība, it īpaši, ja ir nosliece uz aptaukošanos, ierobežojams gaļas, aknu, nieru, pākšaugu, spinātu patēriņš. Nedrīkst lietot alkoholiskus dzērienus. Svarīga arī izsargāšanās no infekcijām un fokālās infekcijas likvidēšana.
No medikamentiem visbiežāk profilaksē izmanto Kolhikīnu (Colchicine ). Tas palīdz novērst jaunu lēkmju veidošanos. Profilaktisko terapiju vajadzētu turpināt 6mēn – 1 gadam.


Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties