Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
Akcijas un īpašie piedāvājumi 2 Atvērt
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:322909
 
Vērtējums:
Publicēts: 10.05.2021.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 5 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Papildus informācija
Pneimonijai ir 3 galvenās klasifikācijas:
1. Sadzīvē iegūtā pneimonija - cilvēks saslimist ar pneimoniju sadzīves apstākļos, ārpus slimnīcas. Tās biežākie izraisītāji ir pneimokoks(baktērija), ikroplazmas (baktērija) un gripas vīrusi
2. Slimnīcā iegūtā pneimonioja - tā sākas apmēram 48-72 stundas pēc ierašanās slimnīcā. Tās biežākie izraisītāji ir gramnegatīvās nūjiņas ( baktērija) un zarnu nūjiņas (baktērija).
3. Aspirācijas pneimonija - cilvēks saslimst ar pneimoniju ar rīšanas un samaņas traucējumiem. Biežākie izraisītāji ir anaerobas baktērijas. Šī pneimonija parasti komplicējas ar abscesu (strutu sakopojums, kas lokalizēti veidojas dažādos audos un orgānos), vai empiēmu (strutu uzkrāšanās kādā ķermeņa dobumā vai dobā orgānā).

Slimības statistika
Gadā no pneimonijas nomirst aptuveni 2,5 milijoni dažāda vecuma cilvēki. Pneimonija ir viens no izplatītākajiem nāves cēloņiem bērniem zem 5 gadiem. Aptuveni, tie ir 800 000 bērni, kas mirst no pneimonijas ik gadu.

Mans viedoklis.
Manuprāt, pneimonija ir ļoti nopietna slimība, kurai jāpevērš uzmanība. Es uzskatu, ka cilvēkam jāmāk atpazīt pneimonijas slimības simptomi, jo šiem simptomiem parādoties, pēc iespējas ātrāk jādodas pie ārsta. Ja atpazīstot simptomus cilvēks dodas pie ārsta, viņš ātrāk tiek diagnosticēta ar pneimonija, un ātrāk var uzsākt ārstēšanās procesu. Īpaši liela uzmanība jāpevērš veciem cilvēkiem un maziem bērniem, jo tieši šādiem cilvēkiem pneimonija ir ļoti smagā stāvoklī. Dažreiz pat ārstēšana nepalīdz, un cilvēks iet bojā, tādēļ svarīgi ir pēc iespējas ātrāk slimību atklāt.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties