Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:757561
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 03.11.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 1 vienības
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
1.  Kas ir placebo efekts    3
2.  Aktualitāte    3
3.  Problēmas pētniecības procesā    4
4.  Problēmu risinājums    5
5.  Izmantotā literatūra    6
Darba fragmentsAizvērt

Problēmu risinājums
Tā kā problēmu, veicot pētījumus ar placebo efekta palīdzību, nav mazums, tad šīs iespējamās situācijas ar nākas risināt. Skeptiķi teiktu, ka vislabākā metode ir neveikt šādus pētījumus, taču bez tiem medicīnā nenotiktu attīstība un mēs ārstētos tikai ar tradicionālo medicīnu un dažiem medikamentiem. Ņemot vērā, ka lielākoties šī metode ir iedarbīga un atvieglo cilvēku dzīves veselīgā veidā, tad to vajadzētu popularizēt un izpētīt dziļāk.
Kas attiecas uz iepriekšminēto problēmu par konfidencialitāti personālā starpā, šo situāciju visvieglāk var atrisināt ar vienkāršu metodi, proti, par zāļu patieso sastāvu un terapijas mērķi zina tikai un vienīgi ārsts. Iespējams, ka ētikas problēmu varētu risināt ar to, ka par terapiju un tās mērķiem paskaidro pacienta tuviniekiem, sevišķi, ja tas attiecas uz bērniem. Taču atkal rodas iespējamās problēmas ar konfidencialitātes saglabāšanu, tādēļ katrs gadījums būtu jāizvērtē atsevišķi, tomēr šādas metodes piekopšana prasa papildus laiku un līdzekļus, kā arī medicīnas darbinieku ieinteresētību pasākumā.
Kopumā placebo efekts ir ļoti ieteicama lieta, situācijās, kad nav zināma dažādu simptomu izcelsme un nelīdz medikamenti, kurus pielieto parasti. Taču svarīgākais šajā fenomenā ir tas, ka pacientam ir pilnībā jāuzticas savam ārstam un jābūt pārliecinātam, ka ārsts vēlas uzlabot pacienta veselību tik pat ļoti cik viņš pats. Pretējā gadījumā šai metodei nebūs efekta un ārsti tikai zaudēs svarīgo laiku ārstēšanas procesā.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties