Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:982256
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 03.02.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Nonākot pirtī pēc smagas fiziskas slodzes, ieteicams veikt nelielu pašmasāžu. Masāžas kustības izdara limfvadu virzienā, nesteidzīgi tuvojoties limfu mezgliem. Pašus limfu mezglus aizskart nav ieteicams. Nepieciešams ievērot noteiktu darbības secību: masēt sāk no pēdas – uz cirksni, no delnas – uz plecu. Krūtis masē no vidusdaļas uz sāniem, kaklu – no matiem uz atslēgas kaula pusi. Procedūras ilgums – 10-15 min.
Daži pašmasāžas paņēmieni:
• Sēžot uz sola, izvingriniet kāju pirkstus, tos iztaisnojot un saliecot. To pašu veic ar pēdu. Masējot izvingrina apakšstilba muskuļus.
• Kājas masē, enerģiski glāstot virzienā no pēdas uz celi, nepieļaujot ādas kroku veidošanos. Izvingriniet ikru muskuli – apņemiet ar rokām un it kā “viļājiet” starp pirkstiem .
• Gūžas masāžas sākumā izstiepj kāju. Uzsāk ar glāstīšanu, turpina ar žņaudzīšanu. Tiek pastiprināta asinsrite. Žņaudzīšanu sākumā izdara ar vienu roku, pēc tam ar abām. Enerģiskas kustības veic virzienā no ceļa uz cirksni. Var arī ar abām rokām veikt vieglus sitienus.
• Pats grūtākais ir muguras masāža. Aizliek rokas aiz muguras un ar delnu augšpusi veic muguras berzēšanu – no lejas uz augšu un otrādi, no jostas daļas – uz lāpstiņām un atpakaļ.
• Krūtis masē no centra uz pleciem. Sievietēm, veicot krūšu masāžu, nav ieteicams aizskart krūts piena dziedzerus.
• Vēderu masē, glāstot pulksteņa rādītāja kustības virzienā, pamazām samazinot darbības virzienu. Pēc tam vēderu nedaudz viegli pamīca. Ar abām rokām satur vēdera mīkstos audus un tuvina vienu otram. Lai gūtu labāku efektu, apguļas un saliec kājas, jo šādā stāvoklī vēdera muskuļi ir maksimāli atslābināti.
• Kaklu masē, enerģiski glāstot ar plaukstām virzienā no pakauša uz pleciem. Pēc tam berzē un izmīca, spiežot ar pirkstiem, izdarot apļveida kustības.

AUSTRUMU MASĀZAS DAŽI VEIDI
Austrumu masāžas pamatā ir dabiskās enerģijas plūsmas un enerģijas līdzsvara ietekme uz veselību un ārstēšanās teoriju. Austrumu masāžai ir daudz kopīga klasisko masāžu, bet vienlaikus ir arī atšķirības: masējošā iedarbība ir vērsta uz meridiāniem, kuros ir koncentrēti bioloģiski aktīvi punkti. Iedarbība uz bioloģiski aktīvajiem punktiem ir balstīta uz austrumu mediķu priekšstatiem par dzīvības enerģiju un tās kustību pa neredzamiem kanāliem – meridiāniem. Dzīvības enerģija stingri noteiktā secībā cirkulē pa pamat kanāliem un “baro” orgānus un sistēmas un nodrošina to saskanīgu funkcionēšanu. Slimība rodas tad, ja kaut kāda iemesla dēļ pavājinās vai tiek traucēta dzīvības enerģijas plūsma.
Taizemiešu Tai masāža.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties