Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:823791
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 03.01.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 1 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Bērna laba veselība un fiziskā attīstība ir laimīgas bērnības priekšnosacījums. Bērna veselība un fiziskā attīstība nosaka arī viņa tikumisko, intelektuālo un estētisko audzināšanu un attīstību. Īpaši pirmsskolas vecuma bērna fiziskā attīstība ir saistīta ar visām viņa attīstības pusēm, personības veidošanos kopumā.
Pareizas runas valodas attīstīšana bērniem:
1. Vārdu krājuma papildināšana. Pirmsskolas vecuma periodā bērns apgūst tos vārdus, kas ir dzimtās valodas vārdu krājuma pamatā. Šo procesu ietekmē arī apkārtējo cilvēku vārda krājums un bērna orientēšanās spējas apkārtējā vidē. Bērna runā jāizskauž neliterāri vārdi, žargona izteicieni, valodai jābūt kulturālai un literāri pareizai.
2. Gramatiski pareizas runas veidošana. Gramatiskas iemaņas bērns apgūst klausoties, un atdarinot pieaugušā runu, tāpēc tai vajadzētu būt gramatiski pareizai.
3. Skaņu izrunas kultūras audzināšana. Pieaugušā cilvēka mērķtiecīgā vadībā bērns apgūst pareizu valodas sakņu izrunu, runas kultūru, pareizu intonāciju, tempu un balss stiprumu. Ļoti svarīgi apgūt izteiksmīgu runu. Pirmsskolas vecums ir ļoti svarīgs posms visu šo runas īpašību apgūšanā.
4. Sarunu valodas (dialoģiskās runas) pilnveidošana. Sarunu valodas attīstības līmenis ir atkarīgs no bērna vārdu krājumu, no tā, kāda ir viņa valodas gramatiskā pareizība.

Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −2,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1127427
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties